Home Vijesti U Loparu 17. svibnja održan središnji predizborni skup HDZ-a ove Općine

U Loparu 17. svibnja održan središnji predizborni skup HDZ-a ove Općine

0
U Loparu 17. svibnja održan središnji predizborni skup HDZ-a ove Općine

Foto: Foto: Ivica Hodak

Još uvijek aktualnom gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću pripala je i čast da se prvi obrati okupljenima na ovom skupu. Iskoristio je priliku i u svojem kratkom obraćanju čestitao dosadašnjim obnašateljima vlasti na postignutim uspjesima Općine i poželio da ista vlast, dakle HDZ-ova, nastavi brinuti o ovoj, jednoj od najmlađih općina u Hrvatskoj, sada, naravno, nakon nedjeljne pobjede predvođena novim načelnikom Josipom Borićem i njegovim zamjenikom Dominikom Paparićem. To garantira, ukoliko i u Gradu Rabu pobijedi koalicija predvođena HDZ-om, u što Grgurić ne sumnja, nastavak dobre suradnje, jer po njemu samo tako i cijeli otok može u cjelini napredovati.

Nakon njega prisutne je pozdravio i kandidat za zamjenika županice Primorsko Goranske županije, istaknuti mladi stručnjak i političar iz Crikvenice Lovorko Gržac.

Rab danas oglas

On se u svojem govoru kritički osvrnuo na odnos aktualnog župana Zlatka Komadine prema jednom od najnaprednijih gradova u Hrvatskoj Bakru, koji u svojoj evidenciji ima dnevno oko 4.500 zaposlenika, s tim da u Bakru i posebno u njegovoj poslovnoj zoni na Kukuljanovu dnevno radi preko 6 tisuća zaposlenika. Tu poslovnu zonu Komadina, kazao je Gržac, nikada u svom mandatu nije obišao. Pomislili smo prije nekoliko dana da ga konačno vidimo i na tom prostoru, međutim, kada smo se približili vidjeli smo da se samo radilo o velikom predizbornom plakatu s njegovom velikom fotografijom spomenuo je s dozom humora Lovorko Gržac.

Nakon njega kratko i nadahnuto okupljenima se obratio i mladi magistar ekonomije, kandidat za zamjenika načelnika Općine Lopar Dominik Paparić. Pozvao je posebno mlade na suradnju i zahvalio se kandidatu za načelnika Josipu Boriću što mu je ukazao povjerenje i odredio ga kao kandidata za njegovog zamjenika.

Prisutnima su se zatim obratili i, u svim mandatima kroz deset godina postojanja općine, aktualni načelnik Alen Andreškić kao te dosadašnji prvi i jedini predsjednik Općinskog vijeća i nositelj HDZ-ove Liste za Općinsko vijeće Lopara prof. Damir Paparić.

Osim što su obojica spomenula što je sve u Loparu u desetljeću postojanja ove općine postignuto u njenom razvoju, prisjetili su se, posebno Alen Andreškić, poteškoća koje su stajale na putu da Lopar uopće postane općinom. Ideja je začeta 2002., ali je tada gradonačelnik Raba SDP-vac naš zahtjev odložio u svoju ladicu. Godine 2004. nedostajalo je nekoliko glasova u Saboru da nas se proglasi općinom, ali je zato uz pomoć HDZ-a sve riješeno 2006. i stoga ćemo uskoro obilježiti uspješnih 11 godina postojanja naše općine, rekao je između ostalog još nekoliko dana aktualni načelnik općine Lopara Alen Andreškić.

Nakon toga, da tako kažemo, „uživo“ su predstavljeni kandidati s Liste HDZ-a za budući sastav Općinskog vijeća Lopara – njih 11, među kojima se našlo i pet žena.

Posljednji govornik na sinoćnjem predizbornom skupu HDZ-a u Loparu bio je kandidat za funkciju načelnika općine Josip Borić. Najavljujući ga, voditelj je spomenuo dosta zanimljivosti vezano uz bogatu političku karijeru ovog relativno mladog čovjeka, rođenog 1972. godine, koji je u vremenu od 2004. do 2011. bio pomoćnikom ministra i državni tajnik zaduženim za otoke u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Od 2012. do danas saborski je zastupnik HDZ-a u trećem mandatu, a statistika kaže da je u proteklih 5 godina imao oko 2 tisuće javljanja za riječ.

– U tih 14-tak godina, obavljajući te i druge ne spomenute dužnosti automobilom sam prešao oko 700 tisuća kilometara, ostvario na desetke tisuća milja ploveći do brojnih Jadranskih otoka, ali dolazeći, kada god sam to mogao svaki vikend na svoj Rab, s željom da se na njega jednom vratim i zajedno s ostalima pomognem razvoj, najprije svojeg Lopara, a samim time i cijelog otoka Raba, rekao je Borić u svojem obraćanju prisutnima i nastavio: Naše odvajanje od prije gotovo 11 godina u zasebnu općinu, pokazalo se, nije učinilo nikome štetu, a u razvoju Lopara, pa tako i cijelog otoka, značilo je mnogo. Završit ćemo u zadanom vremenu gradnju sportske dvorane, izgradit ćemo novu zgradu Dječjeg vrtića, objekt za okupljanje mještana svih starosnih dobi i nastaviti s realizacijom započetih zajedničkih projekata s Gradom Rabom, koji su značajni za obje lokalne samouprave na otoku, a to znači i za cijeli otok.

Borić je pri tom naglasio, nazivajući HDZ pobjedničkom strankom, da će slijedeće nedjelje HDZ odnijeti pobjedu na obje strane otoka – u Loparu samostalno a u gradu Rabu koalicija predvođena HDZ-om.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime