Home Vijesti Izjave za medije članova Koalicije stranaka SDP HNS PGS HSS i Nezavisnih kandidata u Općini Lopar

Izjave za medije članova Koalicije stranaka SDP HNS PGS HSS i Nezavisnih kandidata u Općini Lopar

0
Izjave za medije članova Koalicije stranaka SDP HNS PGS HSS i Nezavisnih kandidata u Općini Lopar

Foto: RabDanas

Marin Lazarić: Koalicija stranaka SDP HNS PGS HSS i Nezavisnih kandidata nudi Loparkama i Loparanima bolju budućnost. Naglašavamo da smo drukčiji od HDZ-a i partnera te da ćemo vlast obnašati pošteno, ravnopravno i odgovorno.

Dosadašnja HDZ-ova vlast je sve afere s kojima su svi upoznati jednoglasno potvrđivala na Općinskom vijeću čime su pokazali da ne vode brigu o budućnosti Lopara i da su baš svi neodgovorni prema mještanima:
“Pozajmice, prodaja zemljišta s odgodom plaćanja, razvojne strategije iz prošlog stoljeća, tzv. protupožarne ceste koje devastiraju prirodu,…”

Rab danas oglas

Sufinanciranjem kamatnih stopa poticati ćemo poduzetnike i obrtnike, voditi ćemo brigu o održivom turizmu s posebnim naglaskom na zaštiti prirode, vrtić će raditi u dvije smjene svakog dana u tjednu, poticat ćemo mlade, sport, udruge,… također želim naglasiti da ćemo dobrim i razvojnim projektima uvijek dati podršku i da ćemo Lopar učiniti boljim mjestom za život.

Daniela Glažar Ivče: U predizbornoj koaliciji ujedinili smo snage sa kompatibilnim programima usmjerenim zajedničkoj viziji bolje budućnosti Lopara. U osmišljavanju programa vodili smo se regionalnim razvojem i time da je obitelj temelj zajednice, te je potrebno preispitati postojeće i osigurati nove socijalne i društvene programe namijenjene svima, djeci, učenicima, studentima, radnom stanovništvu, kao i osobama treće životne dobi.

Temelj bolje budućnosti je pronatalitetna politika, potrebno je programima i projektima poticati natalitet, kao i pr. Između ostalog osigurati novi prostor, te formirati jaslice i cjelodnevni dječji vrtić. Potrebno je osigurati kroz projekte nad standard zdravstvene zaštite, poticati dostupnost i kontinuiranost primarne, kao i specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite, a u cilju podizanja kvalitete života u Loparu. Vjerujemo kako realnim, razvojnim i ostvarivim projektima, zajedno možemo učiniti bolje za Lopar i graditi budućnost koju naši sumještani zaslužuju.

Rajko Ivanić, predsjednika HNS-a: Zahvaljujući nepoštenim, kriminalnim i pohlepnim radnjama na račun građana Lopara, te podmuklim izigravanjem tih istih građana, nekolicina ljudi je došlo do ispunjenja svojih privatnih ambicija, povećalo svoje privatne budžete i osiguralo dobro plaćena radna mjesta.

Nažalost, većina građanki i građana Lopara je sve to svojim glasovanjem na izborima do sada i podržavalo. Sada je došlo vrijeme da se prekine taj prevarantski odnos prema ljudima i da se građani konačno odluče za vlast koja ih podržava, za vlast koja im nudi slobodu izbora, slobodu iskazivanja svojeg viđenja budućnosti Lopara, mogućnost jednakopravnog odnosa u svim odlučivanjima, mogućnost dugoročnog i sigurnog poslovanja loparskih tvrtki, obrta i kućnih radinosti.

Općinu Lopar vidimo kao instituciju na usluzi svim građanima i to kroz pomoć nemoćnima i umirovljenicima, brigu o radnicima, suport poduzetnicima, poticaj učenicima i studentima, a mladim roditeljima kroz kvalitetnu natalitetnu politiku osigurati lijepo djetinjstvo našim najmanjim Loparčicama Loparčićima.

Vladimir Škarić: Ovo nije Općina kakvu smo sanjali i željelji pred desetak godina kada se osnovala. Umjesto razvoja cijelog mjesta i ravnopravne mogućnosti napretka svih mještana, danas imamo uski krug povlaštenih i politički podobnih, te za život jednu od najskupljih općina u Hrvatskoj. Od sadašnje vlasti netko dobiva osmijeh, ali većina podsmijeh. Obećavam poštenu, javnosti otvorenu vlast, cijeli niz projekata za boljitak građana i demografsku obnovu Lopara i profesinalnu Upravu u službi svih građana.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime