Home Vijesti Donacija Lions Cluba San Marino i prijam kod Gradonačelnika

Donacija Lions Cluba San Marino i prijam kod Gradonačelnika

0
Donacija Lions Cluba San Marino i prijam kod Gradonačelnika

Foto: RabDanas

Izaslanstvo Lions Cluba San Marino, pored ravnateljice, dočekali su u Bolnici i zamjenik ravnatelja Gordan Bošković, glavna sestra bolnice Štefica Deželjin, voditeljica odjela fizikalne terapije i rehabilitacije Dijana Beg, djelatnici administracije Snježana Miletić i Ivica Beg, a dočeku se pridružio i dugogodišnji prijatelj i poveznica sa San Marinom g. Damir Španjol.

Prijateljstvo i pomoć različitih ustanova i udruga San Marina našoj bolnici traje već više od 20 godina, još od 1992. godine kada je stigla prva humanitarna pomoć koju je tada organizirao Crveni Križ San Marina. Ova će donacija bitno doprinijeti radu u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, što djelatnicima pričinja veliko zadovoljstvo, a pacijentima donosi dobrobit.

Rab danas oglas

Predvečer u 19,30h u Maloj vjećnici Grada Raba, delegaciju Lions Cluba San Marina, dr. Alessandra Barullija, dr. Nikšu Šimetovića te profesora Marcella Bollinija skupa s gospodinom Damirom Španjolom, ravnateljicom PB Rab doc. dr. sc. Vesnom Šendulom Jengić i njezinim zamjenikom Gordanom Boškovićem, primio je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u društvu predsjednika Gradskog vijeća Željka Perana i pročelnika Upravnog odjela za pravne poslove Zvonka Puljar Matića.

Čestitavši najprije u svoje, ali i u ime službenih predstavnika Grada i Republike San Marino, na izbornoj pobjedi novom gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću, dr. Barulli je istaknuo svoju želju da i ovo upoznavanje bude korak daljnjem zbližavanju prijateljskih gradova.

– Iako je svatko od nas na Rab dolazio više puta, sada smo došli kao predstavnici Lions Cluba San Marino, čiji je poznati moto ‘Mi služimo’, rekao je dr. Alesandro Barulli.
– Doista smo sretni što i kroz ovu malu donaciju, koja je vjerujemo tek početak još jačeg povezivanja, možemo potvrditi veliko prijateljstvo koje već godinama njegujemo s Psihijatrijskom bolnicom Rab, te posebno s gospođom ravnateljicom doc. dr. sc. Vesnom Šendulom Jengić i čitavim njezinim timom.

Gradonanačelnik Grgurić je kazao kako se pravo prijateljstvo najzornije očituje u kriznim trenucima, a San Marino je i u najtežim danima Domovinskog rata, itekako znao pružiti ruku pomoći, a to je nešto što se ne zaboravlja.
– Moja je dužnost, dodao je Grgurić, nastaviti graditi ovaj odnos, biti otvoren za dodatno jačanje i isticanje i povijesnih i prijateljskih spona kojima smo povezani, baš kao što su to uspješno činili i moji prethodnici. I ja i čitava Gradska uprava otvoreni smo za suradnju.

Prisjećajući se nekih ranijih vremena dr. Šendula Jengić spomenula je kako su danas prelistavajući bolničke foto-albume naišli na fotografije snimljene 1992. kada je u Psihijatrijsku bolnicu Rab stigla prva donacija iz San Marina. Na tim fotografijama dr. Nikša Šimetović bio je u odjeći Crvenog križa San Marina.
– Tada je kamionom iz San Marina dopremljena različita vrsta pomoći, koja se od ruke do ruke prebacivala do skladišta, a kako nije bilo rasvjete u bolničkom krugu, svijećama smo osvjetljavali put. Bilo je to vrijeme kada je u Bolnici bilo 90 izbjeglica iz Zemunika i još nešto štićenika razrušenog Doma u Gospiću.
– Nakon što se s vremenom naša Bolnica malo razvila, i suradnja sa San Marinom se intenzivirala, i tu svakako treba spomenuti gospodina Massima Mancinija. Imali smo jako puno razgovora, ali počeli smo se susretati i u nekim puno opuštenijim trenucima poput Rabske fjere na kojoj aktivno sudjeluje i naša bolnička “Farmacia Vecchia”.
S obzirom da Lions Club San Marino ima jako puno različitih nteresa, ovo je jedan lijep trenutak da se, osim s Bolnicom, razvije i suradnja s Gradom Rabom, i zato mi je posebno drago da ste primili gospodu iz Lionsa i kao prijatelje i kao članove kluba, zaključila je doc. dr. sc. Vesna Šendula Jengić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime