Home Vijesti Pred finalni izbor za titulu “Kraljice Jadrana” kandidatkinje i organizatori primljeni u Gradu Rabu

Pred finalni izbor za titulu “Kraljice Jadrana” kandidatkinje i organizatori primljeni u Gradu Rabu

0
Pred finalni izbor za titulu “Kraljice Jadrana” kandidatkinje i organizatori primljeni u Gradu Rabu

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}kraljica Jadrana 2017{/gallery}

Na sutrašnjem izboru za titulu ovogodišnje „Kraljice Jadrana“ konkurirat će dvije Riječanke te po jedna kandidatkinja iz Novalje (Pag), Crikvenice, Dubrovnika, Vodica, Makarske, Malog Lošinja, Šibenika, Zadra, Senja, Pule, a među njima se našla i naša Rabljanka Daliborka Bošnjak.

Rab danas oglas

U ime kandidatkinja i, ukupno, organizatora, sve prisutne u Maloj vijećnici najprije su pozdravili; predsjednica Udruge “Kraljica Hrvatske” Natalija Brkić i vlasnik licence za održavanje izbora “Kraljice Jadrana” Novica Bogdanović. Organizatori su pritom zamolili gradonačelnika Nikolu Grgurića i direktoricu Ureda TZG Raba Ivanu Matušan da budu i članovi ocjenjivačkog žirija pri sutrašnjem izboru Kraljice, a oni su im pristavši na to, domaćinski poželjeli što ugodniji boravak na Rabu, te su se zahvalili organizatorima što su finale ovog Izbora doveli na Rab.

Na zamolbu Novice Bogdanovića, budući se radi, o izboru “Kraljice”, pa to onda ima nekih dodirnih točaka – direktorica Ureda TZG Ivana Matušan prepričala je ukratko kandidatkinjama priču o engleskom kralju Eduardu VIII. i gospođi Simpson te njihovoj posjeti Rabu i kupanju na nudističkoj plaži „Kandaroli“ 1936. godine.

Prilikom razgovora došlo se i do teme koja govori o pripremama proslave 50. obljetnice službeno uspostavljenih bratskih odnosa između Raba i San Marina, koja će se održati slijedeće 2018. godine.

O vezama Raba i San Marina kandidatkinje su zajednički informirali gradonačelnik i direktorica Ureda TZG. Legenda do koje San Marinezi mnogo drže, kazuje da je najmanju i najstariju Republiku na svijetu San Marino prije nešto više od 1700 godina utemeljio rapski kamenorezac Marin.

Na kraju treba napomenuti da se u ekipi organizatora ovog izbora nalazi i Laura Loparić, ovogodišnja aktualna Kraljica Zagreba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime