Home Vijesti FilmMusicOrkestar Rabljanima i njihovim gostima omogućio dvostruki koncertni užitak

FilmMusicOrkestar Rabljanima i njihovim gostima omogućio dvostruki koncertni užitak

0
FilmMusicOrkestar Rabljanima i njihovim gostima omogućio dvostruki koncertni užitak

Foto: Foto: Goran Novotny

{gallery}FMO{/gallery}

Usprkos hladnoj buri, subotnji koncert u idiličnom okruženju atrija Lounge Bara Conte Nera, okupio je brojne poklonike filmske glazbe. Nižući filmske hitove, u kulminaciji koncerta pridružila im se i priznata rapska glazbena umjetnica Tamara Galović otpjevavši dvije pjesme. Bend se nimalo nije štedio te je u dvosatnom nastupu oduševio i svojim izvedbama prizvao okupljene i na nedjeljni koncert u susjednom, kultnom jazz baru Moderato Caffe. Po završetku koncerta vođa benda Admir Ćulumarević zahvalio se organizatorima koncerta Josipu Brni iz Conte Nera, te majstorima zvuka za odlično ozvučenje. 

Bura utihnula pred početak drugog koncerta

Rab danas oglas

Iako s terasom izloženom udarima vjetra, Goran Ćuk, organizator drugog koncerta te jazz entuzijast i vlasnik kultnog Moderato Caffea, nije gubio nadu i odlučno je najavio da će se održati i nedjeljni koncert. Uistinu, u predviđeno vrijeme vjetar je stao i filmska glazba u jazz ruhu razlijegala se duž rapskog šetališta. Mada je repertoar bio ponovljen, bend na svakom koncertu donosi novitete i osvježenja u svojoj interpretaciji. Dupkom puna terasa nije mogla primiti sve zainteresirane pa se oko nje okupilo mnoštvo ljubitelja ove vrste glazbe.

Ne možemo ne primijetiti kako bend lako ulazi u sinergiju s publikom. Naime, interpretacija im je takva da spajaju svoje glazbeno umijeće i profesionalnost s neposrednom toplinom u komunikaciji pa na trenutak ne znate jeste li na koncertu, tulumu s prijateljima ili, zbog Admirovih upadica, na odličnom stand up showu. Pjesme poput ”Lili Marleen”, ”Pod Moskovske večeri”, ”Ja ljubim” iz ”Tko pjeva zlo ne misli”, te nastup bivšeg člana i osnivača riječkog Belfast Fooda, kantautora rapskih korijena, Hrvoja Hodaka, dizale su na noge publiku i prekidale ovacijama pjesme. Najemotivniji dio večeri bio je kada je Elma Burnić s puno emocija otpjevala ”Đelem, đelem” neslužbenu himnu Roma. Svako malo prolomio se pljesak, ovacije, uzdasi.

Bilo je to dvostruko gostovanje s dvostrukim užitkom. FilmMusicOrkestar s pravom nosi epitet jednog od najjačih bendova u regiji. Kako ovakav projekt ne postoji na ovim prostorima, nemojte se čuditi ukoliko veliki interes za njihovim nastupima ne odvede bend na duge turneje po svijetu. Dijaspora ih učestalo zove, a bend koji zaustavlja promet i disanje zaslužuje svaku sekundu, minutu ili dva sata našeg dragocjenog vremena. 

U bendu, u kojem su sinoć briljirali svi, sviraju: prof. Željen Klašterka na gitari, poznat i po tome da je odveo Tonya Cetinskog na Eurosong, na kontrabasu Tihomir Novak inače stalni član u zagrebačkoj filharmoniji, Admir Ćulumarević, vođa benda, orator i organizator te pokretač brojnih filmskih festivala te šećer na kraju, rapska kontesa i anđeo sevdaha Elma Burnić

O FilmMusicOrkestru biranim riječima govore Danis Tanović, Pjer Žalica, Srđan Vuletić, Ines Tanović, Nedžad Begović ili pak Jasmin Duraković.

“Imao sam priliku, kao čovjek koji voli kafanu, slušati Đelem, Đelem u izvedbama mnogih velikih pjevača, ali ovakvu izvedbu kakvu nam je večeras predstavio Filmmusicorkestar nisam nikad doživio, rekao je veliki bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović. Spomenimo i još neke pokonike benda kao što su; Vlatko Stefanovski, Zoran Predin, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, itd…

Bend je na kraju koncerta još jednom iskazao svoje oduševljenje gostovanjem na Rabu, gostoprimstvom Rabljana te samom organizacijom i uvjetima.

Iskreno se nadamo da je ovo tek početak jednog učestalog druženja s FilmMusicOrkestrom za kojim se mnogi otimaju. Ako i neće imati vremena za Rab, tu je naša rapska diva Elma Burnić da ih nagovori na dolazak.

  • Napisao: Krešimir Butković
  • Fotografije s druge koncertne večeri u Moderato Caffeu snimio: Goran Novotny 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime