Home Vijesti Srebrnom svećeničkom jubileju don Roberta Zubovića u Cresu nazočili i njegovi Rabljani

Srebrnom svećeničkom jubileju don Roberta Zubovića u Cresu nazočili i njegovi Rabljani

0
Srebrnom svećeničkom jubileju don Roberta Zubovića u Cresu nazočili i njegovi Rabljani

Foto: RabDanas

Za don Roberta, na Rabu omiljenog svećenika, valja reći da ga je prije 25 godina za svećenika zaredio tadašnji krčki biskup Anton Bozanić i da je nakon toga vršio razne svećeničke službe. Bio je župni vikar u Malom Lošinju, zatim župnik u Mundanijama i župni vikar u Rabu, da bi potom deset godina vodio Hrvatsku katoličku misiju u New Yorku. Nakon povratka iz Amerike bio je župnik u Banjolu i Mundanijama na Rabu, zatim u Krku i Ogulinu a uskoro će preuzeti župu Mali Lošinj.

Na misnom slavlju kojim je proslavio jubilej pridružili su mu se krčki biskup Ivica Petanjak, dr. Božidar Mrakovčić koji je zaređen zajedno sa Zubovićem te još dvadesetak svećenika uz napomenu da je propovijed održao prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Rab danas oglas

Na kraju mise slavljeniku je predana povelja s papinskim blagoslovom povodom njegovog jubileja. S Rabljanima je na Cres naravno stigla i rapska torta u obliku slavljeničkog broja 25, a čestitkama koje su izrekli predstavnici župa u kojima je don Robert Zubović služio, od srca se pridružujemo i mi iz redakcije portala Rab Danas.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime