Home Vijesti Plakete za dugogodišnju vjernost Rabu uručene bračnom paru Amlang (Njemačka) i Erichu Neuholdu (Austrija)

Plakete za dugogodišnju vjernost Rabu uručene bračnom paru Amlang (Njemačka) i Erichu Neuholdu (Austrija)

0
Plakete za dugogodišnju vjernost Rabu uručene bračnom paru Amlang (Njemačka) i Erichu Neuholdu (Austrija)

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Ivica Hodak

Bärbel i Jürgen Amlang od 1985. svake godine kreću na put dug 1.300 km prema Rabu

Kao što smo već uvodno spomenuli gospođa Bärbel i gospodin Jürgen Amlang njemački su državljani, a na Rab su stigli iz 1.300 km udaljenog grada Bergkamena koji se nalazi u blizini Dortmunda. Te davne 1985. kada su prvi puta odlučili doći na Rab odsjeli su u Banjolu, a od 1987. redoviti su gosti kod obitelji Ljubinka i Marinke Frankić u Barbatu. U ovih sada već preko 30 godina sa Frankićima su postali prijatelji, odnosno kako sami kažu prava obitelj. Tu se osjećaju kao kod kuće i ne pada im na pamet mijenajti destinaciju i domaćina.

Rab danas oglas

 

Imaju vlastiti brod, na vezu odmah ispred kuće, kojim su kroz sve ove godine posjeta Rabu otkrili ljepote i skrivene uvale čitavog našeg akvatorija.

Osim što obitelj Frankić treba pohvaliti kao izvrsne domaćine koji su uvelike zaslužni za sve ove godine vjernosti Amlangovih, treba spomenuti i to da je rijetko koji domaćin imao ovako točnu i urednu evidenciju o dolascima svojih gostiju kroz tako dugi niz godina kakvu je djelatnicima TZG Raba pružio gospodin Ljubinko.

Nakon potpisivanja u knjigu vjernih gostiju i službene “ovjere” pečatom TZG Raba, plaketu zahvale uz brojne prigodne poklone Amlangovima je uručio voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić.

 

Neuholdovi su prije 53 godine bili prvi gosti Anke i Josipa Bišića iz Supetarske Drage

Danas šezdesetgodišnjak Erich Neuhold iz Graza, na Rab je prvi puta s roditeljima stigao kao sedmogodišnjak daleke 1964. godine. Bilo je to vrijeme prije izgradnje trajektnog pristaništa na Pudarici pa je plovidba od tadašnje kopnene trajektne luke u Jablancu sve do gradske luke u Rabu trajala oko sat vremena. S obzirom da je gospodin Erich Neuhold i sam turistički djelatnik, njegov kontinuitet redovitih dolazaka zbog prirode posla bio je nekih 6 godina u prekidu, ali je ostala činjenica da je kao gost ostao Rabu vjeran punih 47 godina. Uz suprugu Martinu, Rabu su kao gošće već dvadesetak godina vjerne i njihove kćerke Julia i Sofi.

 

Na prijam u Ured Turističke zajednice Grada Raba s obitelji Ericha Neuholda stigli su, u svim tim godinama dolazaka na Rab, i njihovi domaćini Grozdana i Žarko Matušan.

Zanimljivo je spomenuti da su Neuholdovi, sa tada sedmogodišnjim sinom Erichom, te 1964. godine, zapravo bili prvi gosti Grozdaninih roditelja Anke i Josipa Bišića.

I gospodih Erich se naravno upisao u sve deblju knjigu vjernih gostiju, a plaketu zahvale uz prigodne poklone uručila mu je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime