Home Vijesti U jednome danu tri bračna para iz Njemačke primila Plaketu zahvalnosti za dugogodišnju vjernost Rabu

U jednome danu tri bračna para iz Njemačke primila Plaketu zahvalnosti za dugogodišnju vjernost Rabu

0
U jednome danu tri bračna para iz Njemačke primila Plaketu zahvalnosti za dugogodišnju vjernost Rabu

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Tri para VGR{/gallery}

Käthe Hilde i Wolfgang Nellis na Rab su, tada još kao mladić i djevojka, prvi puta stigli 1977. godine i odsjeli u hotelskom i bungalov naselju u Suhoj Punti. Dopalo im se, pa su se i sljedeće godine našli na istom mjestu. Tom prigodom došlo je do susreta s Petrom Debelićem, čijoj su obitelji, sada već kao mladi bračni par, ostali vjerni narednih 38 godina, dakle sve do danas. Zahvaljujući toj dugogodišnjoj zaljubljenosti u Rab, ali i prijateljstvu sa svojim domaćinima u Banjolu – obitelji Ljubice i Petra Debelića, priređen im je u prijepodnevnim satima prijam u Uredu TZG Raba u četvrtak, 3. kolovoza ove godine.

Rab danas oglas

Osim što je sve prisutne nasmijao, izgovorivši na tečnom hrvatskom, naučenu izreku „U se, na se i po da se“, gospodin Wolfgang je dodao da je zahvaljujući brizi svojih domaćina za njihovo omanje plovilo, zajedno sa suprugom Käthe upoznao sve prekrasne rapske uvale i uvjerio se da na svijetu nema ljepšeg otoka od Raba.

Njihov domaćin Petar Debelić našalio se rekavši kako je u početku njihovih dolazaka imao problema s produljivanjem ležaja za gospodina Wolfganga, koji je košarkaški visok ravnih 2 metra.

Plakete zahvalnosti za njihovu dugogodišnju vjernost Rabu, uz dodatne prigodne poklone, zajedno su im uručili direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić, a u poslijepodnevnoj smjeni istoga dana tu je ugodnu dužnost, ovoga puta istovremeno za dva njemačka bračna para, kojima su domaćini Slavica i Zoran Dumić iz Supetarske Drage – obavio Luka Perčinić.

Naime, supružnici Renate i Franz Walter Altherr na Rab su prvi puta stigli 1980., a njihovi prijatelji, bračni par Birgit i Gerd Rainer Eislöffel to su učinili prvi puta 1983. godine. Oba bračna para su u posljednjih 31 godinu, osim Rabu, i vjerni i stalni gosti obitelji Slavice i Zorana Dumić.

Sva tri bračna para upisala su se u već treću knjigu „vjernih“ gostiju koji se Rabu vraćaju 30 i više godina. Ovaj lijepi običaj ustanovljen je 2002. godine u znak zahvalnosti dragim gostima, ali i njihovim rapskim domaćinima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime