logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 16 Kolovoz 2017 11:58

Održan viteški turnir u gađanju samostrelom u čast blagdana Vele Gospe - zaštitnice Župe Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Održan viteški turnir u gađanju samostrelom u čast blagdana Vele Gospe - zaštitnice Župe Rab Foto: Hrvoje Hodak

Nakon večernje mise u rapskoj katedrali - Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, rapski župnik mons. Mladen Mrakovčić blagoslovio je članove Udruge rapskih samostreličara otputivši ih tako prema Trgu sv. Kristofora, gdje je, nakon programa kojeg su izveli članovi Folklornog društva "Rapski tanac", te kneževog dopuštenja i topovskog pucnja, uslijedio tradicionalni viteški turnir u gađanju samostrelom u čast blagdana Vele Gospe, zaštitnice Župe Rab.

Nakon gađanja u zasebne mete za redoslijed odlučujućeg kruga nadmetanja, rapski su samostreličari, pred mnogobrojnom publikom "strateški" raspoređenom na Varošu i po Bobotinama, nastojeći se domoći titule pobjednika, strelice odapinjali u zajedničku metu u obliku tuljka.

Titula pobjednika Šimunu Tomuliću

Iako je gađao posljednji, zahvaljujući mirnoj ruci i najpreciznije odaslanoj strelici kojom je pogodio u samo središte udaljene mete, pobjednički zlatni lančić i medaljon s likom Gospe zavrijedio je samostreličar Šimun Tomulić, drugo mjesto osvojio je Nikola Karlić, dok je treći bio Tomislav Miličević. Čestitke upućujemo svim izvrsnim strijelcima Udruge rapskih samostreličara, a posebno vitezu Tomuliću.

Za bogatu ponudu ića i pića na pučkoj fešti, pobrinuli su se djelatnici Imperiala d.d., a za dobro raspoloženje svojim nastupom Igor Delač i Aura Band.

Večernji program obilježavanja blagdana Vele Gospe organizacijski i pokroviteljski omogućili su Grad Rab, POU Rab, TZG Raba i Imperial d.d.

Pročitano 1814 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia