Home Vijesti Theo Lomann kao trogodišnje dijete s roditeljima 1961. stigao na Rab i ostao mu vjeran idućih 56 godina

Theo Lomann kao trogodišnje dijete s roditeljima 1961. stigao na Rab i ostao mu vjeran idućih 56 godina

0
Theo Lomann kao trogodišnje dijete s roditeljima 1961. stigao na Rab i ostao mu vjeran idućih 56 godina

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Vjeran gost Theo Lomann{/gallery}

Naime, “u to romantično doba”, kako piše Alen Čemeljić na stranicama Radio Rijeke, “veliki dio prometa od Rijeke prema našim otocima i put juga održavali su brodovi Jadrolinije koji su nosili imena pjesnika. Pristajali su gotovo u svakoj luci, do Raba i Paga.

Rab danas oglas

Plovilo se puno duže nego danas katamaranima, ali su u ono doba, kao jedina veza s otocima, bili više nego omiljeni. Nekoliko stotina putnika razmjestilo bi se po salonu i po palubi, a svi oni koji bi htjeli prošetati palubom, morali su preskakati kofere, putne torbe, košare s grožđem i demižonke s vinom.” 

I Theo je tako prvi puta 1961. skupa s roditeljima brodom stigao u rapsku luku.

Prema riječima Roberta Grca, koji je Theov domaćin u Barbatu sada već punih 17 godina, do 2001. Lomannovi su bili gosti njegove bake Anke Grgurić u gradu Rabu, da bi nakon njezine smrti „preselili“ kod Robertove obitelji u Barbat i tako nastavili biti vjerni obitelji Grce i Rabu u cjelini.

Već četvrta generacija Lomannovih dolazi na Rab

Vjernom je gostu Raba Theu Lomannu jučer je u Uredu Turističke zajednice Grada Raba, naprimanju organiziranom u njegovu čast, uručena Plaketa zahvale za njegovu dugogodišnju vjernost Rabu. U pratnji gospodina Thea bila je i njegova supruga, kao i njihov domaćin Robert Grce.

Uz Plaketu, čelni su ljudi TZG Raba, Ivana Matušan, direktorica Ureda i Luka Perčinić, voditelj marketinga, gospodinu Lomannu, koji je s ponosom rekao da na Rab ljeti s njegovom djecom stiže već i četvrta generacija Lomannovih, uručili su i nekoliko dodatnih prigodnih poklona.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime