logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 13 Rujan 2017 13:58

Posjet profesora i učenika Carl Schomburg Schule iz Kassela Srednjoj školi M. de Dominisa Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Posjet profesora i učenika Carl Schomburg Schule iz Kassela Srednjoj školi M. de Dominisa Rab Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

U duhu prijateljstva koje njegujemo dugi niz godina, točnije 32, od 9. do 16. rujna borave na Rabu profesori i učenici Carl Schomburg Schule iz Kassela. Ove godine ih je pristiglo 60 pod vodstvom 7 nastavnika.

 

U sklopu njihovog posjeta organiziran je posjet Memorijalnom centru logora Kampor, prezentacija školskog sustava u Republici Hrvatskoj koju je vodio prof. njemačkog jezika Marko Benjamin Štokić i prezentacija izrade koktela koju su izveli učenici 3.a i 4.b razreda pod vodstvom mentora Alena Markovića, stručnog učitelja ugostiteljskog posluživanja. Organizirano je vođenje i druženje kroz grad Rab pod vodstvom prof. likovne umjetnosti Dubravke Kolarević-Komarić i naših učenika i planinarenje od crkve sv. Petra preko Fruge do Lopara gdje će ih dočekati prof. Damir Paparić i predstavnici TZ Lopar. Prof. tjelesne i zdravstvene kulture Jana Trapp organizirat će sportsko nadmetanje u nogometu, a planiran je i izlet brodom u Zavratnicu.

Aktivnostima ove suradnje duži niz godina koordinira ravnateljica Anka Bišić. Planira se i uzvratni susret rapskih učenika u Kassel početkom prosinca ove godine.

 

  • Napisala: Margarita Čutul
Pročitano 1567 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1