Home Vijesti Plakete zahvale uručene dugogodišnjim gostima iz Njemačke – bračnom paru SABINE i WOLFGANGU RUDNIK te gospođi ELLI PITSCHER

Plakete zahvale uručene dugogodišnjim gostima iz Njemačke – bračnom paru SABINE i WOLFGANGU RUDNIK te gospođi ELLI PITSCHER

0
Plakete zahvale uručene dugogodišnjim gostima iz Njemačke – bračnom paru SABINE i WOLFGANGU RUDNIK te gospođi ELLI PITSCHER

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Od 1986. SABINE i WOLFGANG RUDNIK dolaze na Rab kod obitelji ŠPANJOL

Iz svojeg Gelsenkirchena bračni par Sabine i Wolfgang Rudnik na Rab su prvi puta stigli 1986. godine i od tada su vjerni, ne samo Rabu, već i svojim prvim domaćinima – obitelji Španjol, Mariji i njezinom suprugu Josipu, na Rabu poznatijem po nadimku Grga.

Rab danas oglas

– Iako je ovo službeno 31. godina njihove vjernosti Rabu, rekli su nam Marica i Grga, ostvarili su oni daleko veći broj dolazaka na Rab. – Bilo je godina kada su kod nas stizali i tri puta na godinu, dok su dva dolaska na otok redovita pojava, jer osim ljeti na Rab dolaze obavezno i svakog Uskrsa.

Sabine i Wolfgang su se tijekom svih ovih godina jako povezali i sa svojim domaćinima, ali i s brojnim Rabljanima, pa se tako s posebnim simpatijama i pijetetom prisjećaju, nažalost pokojnog, barba Josipa Maškarina – Špicka, divnog čovjeka i posljednjeg postolara u povijesnoj jezgri grada Raba.

Rudnikove i njihove domaćine u Uredu TZG Raba srdačno je primio Luka Perčinić, voditelj marketinga TZG Raba, koji im je nakon ugodnog razgovara uručio i Plaketu zahvale uz prigodne poklone.

 

4 desetljeća vjernosti Rabu gospođe ELLE PITSCHER

Ovogodišnjim dolaskom na Rab gospođa Ella Pitscher, koja živi nedaleko Kölna, ostvarila je svoju jubilarnu 40. godišnjicu vjernosti Rabu. Za razliku od mnogih drugih jubilaraca, gospođa Ella je, zadržavši Rab kao omiljenu odredišnu destinaciju, tijekom 4 desetljeća ipak promijenila više domaćina.

Ove je godine prvi puta došla kod obitelji Sonje i Joška Debelića u Barbat, uz napomenu da na primanje u Ured Turističke zajednice Grada Raba, osim s gospodinom Joškom stigla i u pratnji svojeg sina i nevjeste, koji su već treću godinu zaredom gosti Debelićevih, pa se tako, vjernost Pitscherovih prema Rabu i generacijski nastavlja.

Simpatična gospođa Ella napominje da ju svojevremeno nisu uplašila ni ratna zbivanja početkom devedesetih u Hrvatskoj, pa je na Rab redovito stizala i svih tih ratnih godina. Posebno joj je ostala u sjećanju 1993. po vrlo malom broju turista, ali i po tome, spomenula je gospođa Ella, što na otoku nije vidjela mnogo mladih Rabljana, koji su se u velikoj mjeri uključili u obranu Domovine.
Gospođi Elli Pitscher je Plaketu zahvale i prigodne poklone u ime TZG Raba uručio Luka Perčinić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime