Home Vijesti Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u službenom posjetu Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u službenom posjetu Gradu Dubrovniku

0
Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić u službenom posjetu Gradu Dubrovniku

Foto: Izvor: Grad Rab

 {gallery}Posjet Dubrovniku{/gallery}

Tijekom razgovora poseban naglasak stavljen je na projekte očuvanja spomeničko – kulturne baštine i razvoja održivog turizma.

Rab danas oglas

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako se Dubrovnik ponosi iznimno očuvanom spomeničko – kulturnom baštinom, najvećim dijelom zahvaljujući Društvu prijatelja dubrovačke starine koje upravlja i gospodari cjelokupnim dubrovačkim fortifikacijskim sustavom.

Budući da obiluje zavidnom baštinom iz različitih povijesnih razdoblja, gradonačelnik Grgurić izrazio je želju da, po uzoru na Dubrovnik, Rab osigura konstantnu brigu i očuvanje naslijeđa. Vođen tom idejom gradonačelnik se ovom prilikom sastao i s predsjednikom Društva Nikom Kapetanićem.

Osvrnuli su se i na suradnju pobratimljenih kulturno –povijesnih društva i čuvara tradicije, Rapskih samostreličara i Dubrovačkih trombunjera, na dobrobit obje turističke destinacije.

Razgovarajući o temama iz područja turizma i njegovog razvoja, složili su se da unatoč izvrsnim ovosezonskim rezultatima moraju raditi na rješavanju aktualne problematike i nedostataka s kojima se susreću u ovom sektoru, kao što su parkirališna mjesta, promet i komunalna uređenost, a u cilju napretka i zadržavanja statusa sigurne i poželjne destinacije.

 

  • Izvor: Grad Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime