Home Vijesti Kako su djeca DV „Pahuljica“ propješačila Svjetskim danom pješačenja i krenula u branje maslina

Kako su djeca DV „Pahuljica“ propješačila Svjetskim danom pješačenja i krenula u branje maslina

0
Kako su djeca DV „Pahuljica“ propješačila Svjetskim danom pješačenja i krenula u branje maslina

Foto: Izvor: DV Pahuljica

 {gallery}Setnja i masline{/gallery}

 

Mi pješačimo, a vi?

Rab danas oglas

Prigodno, djeca su dijelila prolaznicima letke o važnosti pješačenja i boravljenja u šumi i parku kao najboljem mjestu za pješačenje. Djeca iz PO Lopar i PO Supetarska Draga pješačila su svojim mjestom te također dijelila letke.

Podsjećamo, Svjetski dan pješačenja obilježava se svake godine 15. listopada s ciljem afirmiranja pješačenja kao zdravog načina života.

 

A sada masline!

Aktivnost u Vrtiću, naravno, ima na pretek, pa će tako danas u Dječjem vrtiću „Pahuljica“ biti organizirana akcija branja maslina u vrtićkom dvorištu u suradnji s Udrugom „Orkula“. Suradnja s Udrugom „Orkula“ traje već nekoliko godina te se u suradnji s njezinim članovima kontinuirano njeguju vrtićke masline, vrši se rezidba i organizira berba. Ubrane masline odnose se na preradu, a dobiveno ulje koristi u svakodnevnoj prehrani djece u vrtiću. 

Ove godine će se u berbu uključiti djeca iz odgojno-obrazovnih skupina Bubamare i Leptirići uz članove Udruge „Orkula“, a prerada ulja i edukacija djece o načinu dobivanja maslinovog ulja organizirat će se u suradnji s uljarom „Dočić“ i našim domarom Zdravkom Ribarićem – Pavicom.

Cilj je od najranije dobi njegovati ljubav prema maslinarstvu te očuvati tradiciju berbe i prerade maslina. Također, želja nam je upoznati djecu s dobrobiti maslinova ulja i njegovom upotrebom u svakodnevnom životu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime