Home Vijesti Mala radionica crtanja ugljenom za barbatske četvrtaše u režiji Ivice Hodaka

Mala radionica crtanja ugljenom za barbatske četvrtaše u režiji Ivice Hodaka

0
Mala radionica crtanja ugljenom za barbatske četvrtaše u režiji Ivice Hodaka

Foto: RabDanas

 

Ovom tehnikom, koja se za studijsko crtanje koristila u najstarijim majstorskim radionicama, naučio nas je nacrtati motiv galeba u polijetanju. Zanimljivo nam je bilo doznati kako galeba početi crtati s leđa, odnosno kako najprije nacrtati njegov rep, a tek potom krila i glavu!

Rab danas oglas

Pažljivo smo pratili i ponavljali svaki pokret ugljenom te smo napravili prekrasne crteže. No, to nije bilo sve! Za kraj sata, gospodin Hodak nas je, zajedno sa svojom pomagačicom Tonkom, obradovao slikarskom tombolom u kojoj je za nagradu svatko dobio po jedan njegov crtež ugljenom. Motivi crteža bili su različiti; galebovi, zvonici, barke, more, stijene, zapravo motivi našeg prekrasnog Raba i naravno motiv konja kojega on rado slika u svojim djelima. Posebno simboličan crtež, gospodin Ivica Hodak je priredio našoj Mihaeli koja nije mogla biti s nama, pa joj je namijenio upravo motiv kojega smo na ovoj maloj likovnoj radionici naučili nacrtati. Naravno i učiteljica je dobila jedan simboličan crtež s dva galeba na stijeni pod gradom.

Oduševljeni naučenim i darovanim crtežima, zahvalili smo Tonkinom didi i naglasili mu da nam mora ponovno doći, a nekoliko dana kasnije na školskom zidu iznad stepeništa osvanula je i prava mala izložba učeničkih radova s motivom galeba u polijetanju.

 

  • Napisala učiteljica Ervina Pahljina

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime