logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 03 Prosinac 2017 20:27

Prekrasan ugođaj prve adventske večeri u parku Dorka

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Prekrasan ugođaj prve adventske večeri u parku Dorka Foto: Hrvoje Hodak

Slučaj je htio da se prva adventska nedjelja datumski podudari s Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, pa stoga i na početku ovog kratkog adventskog osvrta s Raba, želja nam je podsjetiti na sve one divne ljude koji sami, ili unutar svojih obitelji, podnose vlastite tegobe, šute i trpe, nevidljivi u ponekad površnoj buci svijeta. Neka i njima stoga ovo prvo adventsko svjetlo ogrije srca i osvjetli pute, a nas ostale nek približi njima.

 

A na Rabu toplinu u srca onih koji su se oko 19 sati okupili oko stiliziranog adventskog vijenca u parku Dorka, skladnim su klapskim pijevom unijele najprije članice klape Anima Arbae. Djevojke koje vodi maestra Tatjana Zorić, vrhunskom su izvedbom prigodnog repertoara najpozitivnije iznenadile mnogobrojne posjetitelja u Dorki.

Župnik Raba i dekan Rapskog dekanata mons. Mladen Mrakovčić potom je simbolično upalio prvu adventsku svijeću, a pjesmom je ostatak večeri obogatio i kvarnerski slavuj Joso Butorac uz pratnju Mladena Žmaka.

Lijepa i mirna večer, uz lagani osjet bure, bila je idealna za šetnju brojnih obitelji s dječicom kroz rapsku božićnu bajku. Posjetitelji su, naime, nakon paljenja prve adventske svijeće, prošetali kroz Dorku, pa dalje niz Ulicu biskupa Draga, u kojoj se nalaze i lijepo uređeni štandovi božićnog sajma naših OPG-ovaca, sve do središnjeg mjesta okupljanja ovogodišnjeg rapskog adventa - do Trga Municipium Arba.

Pročitano 1838 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia