logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 15 Prosinac 2017 22:42

Dobre vile PUTOKAZA darivale rapsku publiku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Dobre vile PUTOKAZA darivale rapsku publiku Foto: Hrvoje Hodak

Da, lijepo je bilo noćas konačno čuti i vidjeti PUTOKAZE na Rabu. Dugo ih nije bilo na ovom otoku, a onda, s kišom i južinom, eto njih da uljepšaju dane adventa na Rabu.

 

Doista, čak i ako izuzmemo osobni sentiment koji neke od nas vezuje uz povijest ovog kultnog riječkog zbora, moramo se nakloniti do poda svemu što je Miranda Đaković uspjela umjetnički iznijeti s generacijama mladih koji su glazbeno stasali pod njezinim vodstvom. Konceptualna originalnost u svakom od njihovih projekata, iznimna moć scenske kreacije, promišljen odabir glazbeno-dramskih suradnji, Mirandina autorska sklonost istraživanju, spajanju tradicionalnog i avangardnog..., i na kraju jedna velika neprocjenjiva ljepota komuniciranja glazbom, sve su to odlike ovog vječno mladog zbora iz grada na Rječini. 

 

Zbog spomenute kiše koja posljednjih dana ne posustaje, i koja je onemogućila da se u Kinu Rab ispune svi nužni scensko-tehnički preduvjeti, večeras nam Putokazi nisu izveli najavljenu glazbenu retrospektivu "Dotakni mjesec", ali su nas zato djevojke, njih osmero sa svojom voditeljicom, više nego dotaknuli acapella programom pretežito ispunjenim voklanim obradama poznatih domaćih i stranih božićnih pjesama, te odabirom pjesama sa svojih albuma. Na kraju, nakon završnog naklona, u božićnom raspoloženju dobre vile PUTOKAZA ušetale su među rapsku publiku s darovima...

 

Oni koji su unatoč kiši došli u dvoranu Kina Rab, doista su uživali u koncertu, a retrospektivi "Dotakni mjesec" i novom dolasku Putokaza na Rab, nadamo se i veselimo negdje tijekom iduće godine.

Pročitano 1424 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia