Home Vijesti Darovano vođenje gradom Rabom – lijepo i sadržajno iskustvo koje je zavrijedilo i daleko veći odaziv Rabljana

Darovano vođenje gradom Rabom – lijepo i sadržajno iskustvo koje je zavrijedilo i daleko veći odaziv Rabljana

0
Darovano vođenje gradom Rabom – lijepo i sadržajno iskustvo koje je zavrijedilo i daleko veći odaziv Rabljana

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Predsjednica Udruge turističkih vodiča grada Raba, gđa Snježana Gulić, srdačno je na samome startu, pored fontane s Violićevim skulpturama pastirice Drage i Kalifronta, u ime svih rapskih turističkih vodiča, pozdravila sve koji su se danas odazvali pozivu i došli do Varoša.

Rab danas oglas

 

Grad Rab doista na svakom koraku nudi neku zanimljivost, prizivajući iz svoje duge i bogate povijesti mnoga znamenita imena i događaje, a svojom iznimnom kulturnom i graditeljskom baštinom nedvojbeno je potaknuo dinamiku vođenja protkanu spontanim izmijenama i nadopunjavanjem rapskih vodiča koji su u potpunosti uspjeli zaokupiti pažnju grupe domaćih znatiželjnika. Sve u svemu jedno lijepo i sadržajno iskustvo koje je zavrijedilo i daleko veći odaziv Rabljana.

 

Uz aplauze i međusobnu zahvalnost vođene grupe i vodiča, današnje je vođenje gradom Rabom završilo u parku Dorka kod kipa sv. Marina, kojeg je Rabu darovala država San Marino. Ima i puno simbolike u tome, jer upravo je na današnji dan 14. siječnja 1992., nakon Islanda i Vatikana, baš Republika San Marino međunarodno priznala Hrvatsku – čime je još jednom potvrđena doista posebna prijateljska povezanost San Marina s otokom Rabom.

 

Zanimljivo je istaknuti i to, podsjetila nas je Snježana Gulić, da su, u svjetlu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu kojim su implementirane europske direktive, zaštićeni lokaliteti jedina područja na kojima povijest, kulturnu baštinu i nacionalni identitet mogu predstavljati jedino turistički vodiči educirani u RH. Našim turističkim vodičima to je izuzetno važno, osobito stoga što Rab još puno toga mora pravno urediti kako bi i povijesna jezgra grada Rab bila definirana kao zaštićeni lokalitet.

 

Hvala rapskim turističkim vodičima na današnjem lijepom daru.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime