Home Vijesti FOTO-VREMEPLOV / Svečani ispraćaj prijatelja iz San Marina nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu 1968. godine

FOTO-VREMEPLOV / Svečani ispraćaj prijatelja iz San Marina nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu 1968. godine

0
FOTO-VREMEPLOV / Svečani ispraćaj prijatelja iz San Marina nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu 1968. godine

Foto: Izvor: Mladen Mišo Šćerbe

 

Treba svakako spomenuti i to da je gospodinu Šegoti, koji je i sam kao član tadašnjeg sastava Glazbe prisustvovao ovom događaju, fotografiju ljubazno dostavio gospodin Mladen Šćerbe – Mišo, pa se i njemu ovim putem zahvaljujemo.

Rab danas oglas

Fotografija, čije nam je autorstvo za sada još uvijek nepoznato, višestruko je zanimljiva, kazao nam je gospodin Šegota, osobito ako znamo da je te 1968. godine rapska Glazba obilježila 55 godina postojanja i djelovanja, a da ove 2018. slavi svoju 105. obljetnicu. Ujedno se obilježava 50 godina od potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu između Republike San Marino i grada Raba.

Kao tadašnji, ali i današnji aktivni član Limene glazbe DVD-a Rab, gospodin Mile Šegota uspio je raspoznati većinu svojih kolega glazbenika s fotografije, pa nam je dao i popis njihovih imena: Franjo Habazin – dirigent, Ante – Tonči Sokolić, Božo Semiteko, Ante – Tonko Pereza, Mladen Dumičić, Frane Fakineti, Ivan Karavanić, Petar Jurić, Mihovil Domijan – Mićelin, Josip Maškarin – Špicko, Dušan Kaldana, Vlado Mlacović – Kokeza, svi do sada nabrojani glazbenici više na žalost nisu među nama, a od danas živućih na fotografiji su; Josip Fafanđel – Bepo, Ivan Šegota – Mile, Josip Sokolić, Žarko Vidas – oni i danas aktivno sviraju u Glazbi, dok Ivan Pende i Mladenko Kocijan, nažalost zbog narušenog zdravlja, više ne sviraju.

Iako nije u potpunosti siguran, gospodinu Šegoti se čini da je na fotografiji i Josip Dumičić (rastom najviši glazbenik) koji također više ne svira u Glazbi.

Još jednom hvala gospodinu Ivanu Šegoti – Milu na malenoj rekonstrukciji ovog dokumentaristički zanimljivog foto zapisa.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime