logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 25 Veljača 2018 21:17

Tridesetak šetača unatoč buri prošetalo gradom u društvu rapskih turističkih vodiča

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Buri i polarnom zahlađenju unatoč, jučer je ipak održana najavljena nedjeljna vođena šetnja gradom, koju su svojim sugrađanima i svima željnima novih saznanja o kulturno-povijesnim obilježjima grada Raba, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, darovali članovi Udruge turističkih vodiča grada Raba.

 

Pozitivno iznenađeni odazivom, rapski vodiči započeli su u 15,00 sati, po, kako nam je kazala predsjednica Udruge Snježana Gulić, zdravom, hladnom i sunčanom vremenu, još jedno lijepo edukativno druženje s grupom od tridesetak znatiželjnih šetača.

Ovoga puta fokus je bio na detaljnijem upoznavanju s bogatom sakralnom baštinom grada. Obišli su tako crkvu sv. Katarine, samostan sv. Antuna Opata, katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije i od rapski vodiča čuli ponešto o povijesti tih objekata, njihovom značenju kroz vrijeme za život grada i otoka, vrijednom inventaru koji se u njima čuva, ali i o brojnim legendama i nematerijalnoj baštini kojom je protkana duga povijest grada Raba.

Rapski turistički vodiči zahvaljuju na suradnji i strpljenju gospođi Dunji Brnjac, ali i na ukazanom povjerenju svima koji su se odazvali njihovom pozivu za nedjeljnu šetnju. Mi se pak pridružujemo pohvalama rapskim vodičima na još jednom darovanom poučnom druženju u krilu najdražeg nam grada. (H.H.)

Pročitano 1085 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia