logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 05 Ožujak 2018 11:31

Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab se priprema za novu sezonu Foto: Hrvoje Hodak

Infrastrukturnim ulaganjima od gotovo 110 milijuna kuna Rab ulazi u novu turističku sezonu. Uređuju se hoteli i javne površine, a napravljen je i bitan pomak u još boljoj povezanosti s kopnom.

 

Naime, trajekt „Četiri zvonika“, o kojem smo posljednjih dana mnogo pisali, osim vrijedne investicije za Rapsku plovidbu, predstavljat će značajno poboljšanje u prometnom povezivanju otoka Raba s kopnom. Investicija teška više od 58 milijuna kuna značajno će utjecati na kvalitetu života na Rabu kao i razvoj destinacije. 

 

U novu turističku sezonu Rabljani i gosti trebali bi ući i s obnovljenom Donjom ulicom. Riječ je o ulaganju vrijednom oko sedam i pol milijuna kuna, koje pokrivaju sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna Republike Hrvatske i Grada Raba. 

 

Kako bi se dodatno povećao broj smještajnih kapaciteta, poboljšala kvaliteta smještaja i turističke ponude općenito, u tijeku su i radovi na proširenju i repozicinoranju dvaju rapskih hotela. Turistički objekt Arbiana tako će potpuno renovirati postojeće smještajne jedinice i formirati nove s ciljem da cijeli objekt postigne maksimalnu energetsku učinkovitost. 

 

Obnavlja se i Grand Hotel Imperial koji će nakon novog ulaganja biti rezerviran za odrasle, s većim brojem smještajnih jedinica i novim sadržajima za goste.

 

„Rab je kvalitetna destinacija koja je u tijeku sa svim novinama, no ne slijedi ih slijepo, nego implementira samo ono što joj je potrebno i u skladu s postojećim. Kao sve popularnija destinacija, Rab je trebao novi trajekt s većim kapacitetom kao i dodatne smještajne jedinice. Sigurna sam da će ova ulaganja biti pravi poticaj destinaciji“, izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Raba, Ivana Matušan.

Pročitano 3745 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia