logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Četvrtak, 15 Ožujak 2018 08:37

Započeo dvotjedni tečaj izrade keramike (lončarstva) u Loparu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Započeo dvotjedni tečaj izrade keramike (lončarstva) u Loparu Izvor: CZK Lopar

U utorak, 13. ožujka, u Loparu je započeo tečaj osnova izrade keramike na kojemu će se 38 polaznika podijeljenih u 4 grupe kroz naredna 2 tjedna upoznati s osnovama lončarstva.

 

 

Polaznici će imati priliku okušati se u modeliranju gline rukama, a bit će upoznati i s tradicionalnim (mehaničkim) i električnim lončarskim kolom kako bi uvidjeli koliki je civilizacijski iskorak postignut izumom lončarskog kola čime je izrada glinenog posuđa postala jednostavnija, preciznija i profinjenija.

 

Izložba "Umjetnost oblikovanja zemlje"

Uslijedit će oslikavanje, glaziranje i paljenje keramike, a radovi polaznika javnosti će biti predstavljeni izložbom „Umjetnost oblikovanja zemlje“ koja je predviđena za 17. travnja u sklopu programa obilježavanja Dana planeta. Riječ je zapravo o izložbi cvijeća koje će biti posađeno u keramičke zdjele izrađene i ukrašene na radionicama.

 

Ciklus radionica provodi se u sklopu projekta „Kreativnost u svakodnevici“ koji će biti financiran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar te su za polaznike besplatne. Ovaj projekt Centra za kulturu Lopar provodi se već drugu godinu zaredom s ciljem poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma te aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi.

Pročitano 478 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia