logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 15 Ožujak 2018 13:19

Rapske "Sozalke" osvojile izvrsno treće mjesto na 5. Festivalu „Žene za žene“ u Ivanić Gradu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Rapske "Sozalke" osvojile izvrsno treće mjesto na 5. Festivalu „Žene za žene“ u Ivanić Gradu Izvor: ŽK Sozal

Prošlog vikenda je Ženska klapa Sozal Rab gostovala, na poziv organizatora, u Ivanić Gradu na 5. Festivalu „Žene za žene“ – državnom natjecanju ženskih vokalnih sastava. Na Festivalu je sudjelovalo 10 vokalnih skupina i klapa iz Hrvatske, a naše su „Sozalke“, pod vodstvom Miljenka Vidasa – Kerija, prema sudu stručnog ocjenjivačkog žirija osvojile odlično 3. mjesto.

 

 

U prepunoj velikoj dvorani Doma kulture članice Ženske klape Sozal su izvele dvije pjesme „Jur večernjica gori“ i „Moja jube, lipi cvite“. O dodatnoj vrijednosti i ovako velikog uspjeha i priznanja kvalitete naše klape govori i izjava Danijela Šote – predsjednika žirija, preuzeta sa službenih stranica Grada Ivanić Grada: „Ove godine bilo je izuzetno teško donijeti odluku odnosno izdvojiti najbolje vokalne skupine odnosno klape. Sve sudionice su bile na visokom nivou pri tome ne mislim samo na vokalne kvalitete nego na odabir i odlične aranžmane izvedenih skladbi“.

Naime, kako se radilo o jubilarnom, 5. Festivalu "Žene za žene", organizatori su, kako bi osigurali kvalitetu, pozvali većinom pobjedničke skupine iz prethodnih godina. Iako Ženska klapa Sozal, koja je sudjelovala i na 1. Festivalu „Žene za žene“ tada nije osvojila nagradu, organizatori su prepoznali njezinu vrijednost i pozvali članice i na ovaj jubilarni Festival.

Poziv se isplatio i mi im od srca čestitamo na velikom uspjehu!

Pročitano 770 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia