logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 14:31

Na Hvaru uručen Ugovor o sufinanciranju izgradnje nerazvrstane ceste - pristupna cesta RZ Sorinj

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U petak, 16. ožujka 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, na otoku Hvaru s predstavnicima općina, gradova i županija potpisala je 40 ugovora ukupne vrijednosti 19 milijuna kuna na temelju Programa razvoja otoka u 2018. godini.

 

 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima te umanjiti regionalne razvojne nejednakosti i različitosti na području Republike Hrvatske. Program obuhvaća sve naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.

 

 

 tablica preuzeta sa https://razvoj.gov.hr/vijesti/19-milijuna-kuna-za-razvoj-otoka/3783

 

U okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini Općini Lopar se za projekt izgradnje nerazvrstane ceste –pristupna cesta RZ Sorinj odobrio iznos sufinanciranja od 1.100.000,00 HRK.

 

Svečanom uručivanju Ugovora o sufinanciranju prisustvovali su Dominik Paparić, mag.oec., zamjenik općinskog načelnika i Dino Ivanić, bacc.oec., predsjednik Općinskog vijeća Lopara.

Pročitano 655 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia