logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 28 Ožujak 2018 09:40

Mate Rukavina – zvijezda LiDraNa 2018

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Mate Rukavina – zvijezda LiDraNa 2018 Foto: Ivan Božić | Srednja.hr

Nakon prolaska na županijskoj razini natjecanja Mate Rukavina i njegova mentorica Margarita Čutul ponovo su predstavljali SŠ Markantuna de Dominisa Raba na državnoj razini smotre LiDraNo 2018. Smotra se održala od 21. do 23. ožujka u Primoštenu. Ove godine Mate je predstavio svoje scensko umijeće u recitiranju poezije odabravši izuzetno zahtjevnu pjesmu Ivana Slamniga Ubili su ga ciglama.

 

U kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa izabrano je 34 učenika na razini cijele Hrvatske. Svjesni da je nemoguće ponoviti prošlogodišnji uspjeh monologa Od šume do seksa koji je obilježio prošlogodišnji LiDraNo, minuciozno smo pripremili nastup. Nakon izvedbe Mate je dobio zasluženi aplauz, a čestitke i pozitivni komentari kolega i mentora pratili su nas cijelo vrijeme boravka u Primoštenu .

 

Mate Rukavina i njegova mentorica Margarita Čutul, prof. zajedno na LiDraNu 2018

 

Glumica Barbara Rocco pohvalila je Matinu originalnost, samoživost i hrabrost u izboru pjesme, ali i načinu interpretacije. Sličan komentar imao je i poznati hrvatski redatelj Mario Kovač koji je bio izbornik na županijskoj razini.

Na okruglom stolu koji su ove godine vodili glumica Barbara Rocco i njezin kolega Jakov Bilić, Matina interpretacija Slamnigove pjesme dobila je sve pohvale. Barbara Rocco pohvalila je njegovu originalnost, samoživost i hrabrost u izboru pjesme, ali i načinu interpretacije. Sličan komentar imao je i poznati hrvatski redatelj Mario Kovač koji je bio izbornik na županijskoj razini.

 

Matina avantura zvana LiDraNo ovim nastupom završava jer se njegovo srednjoškolsko obrazovanje bliži kraju, ali nadamo se da će svoj glumački talent nastaviti njegovati bez obzira na daljnje školovanje.

 

Velike redakcijske čestitke na još jednom zapaženom uspjehu Mati Rukavini i njegovoj mentorici prof. Margariti Čutul.

 

Pročitano 1668 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia