logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 29 Ožujak 2018 06:56

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih

Napisao/la Margarita Čutul
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih Ravnateljica SŠ Markantuna de Dominisa Rab, gospođa Anka Bišić, prof. (Foto: Hrvoje Hodak)

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi je škola koje će od sljedeće školske godine provoditi kurikularnu reformu.

 

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj na koji su se trebale javiti zainteresirane osnovne i srednje škole koje žele provoditi eksperimentalni program kurikularne reforme Škola za život.

Na natječaj su se prijavile 72 srednje škole, a odabrano ih je 26 i s ponosom ističemo kako je i naša Škola na ovom popisu. Eksperimentalni program provodit će se samo u prvom razredu gimnazije iz svih predmeta i prvom razredu četverogodišnje strukovne škole u općeobrazovnim predmetima.

 

Što to znači za Školu? Da bi Škola mogla provoditi nove eksperimentalne kurikulume koji podrazumijevaju digitalno okruženje, Ministarstvo se obvezalo opremiti škole sa sportskim rekvizitima, informatičkom opremom, kemijskim i fizikalnim laboratorijom, osigurati besplatan pristup internetu te tablete za učenike i nastavnike. Ministarstvo se obvezalo biti podrška i provesti edukacije za ravnatelje, nastavnike i roditelje za koje to što je njihovo dijete uključeno u eksperimentalni program neće biti dodatnog financijskog opterećenja. Eksperimentalni program provodit će se sljedeće školske 2018./2019., a nakon toga sve škole u Republici Hrvatskoj uvode novi kurikulum.

- Svjesni izazova i odgovornosti odvažno se upuštamo u ovaj projekt jer mislimo da naši nastavnici imaju dovoljno snage i umijeća za promjene koje su neophodne našem obrazovnom sustavu, kazala nam je ravnateljica Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, Anka Bišić, prof.

Pročitano 1562 puta

seakayakcroatia