logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Četvrtak, 29 Ožujak 2018 06:56

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih

Napisao/la Margarita Čutul
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih Ravnateljica SŠ Markantuna de Dominisa Rab, gospođa Anka Bišić, prof. (Foto: Hrvoje Hodak)

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi je škola koje će od sljedeće školske godine provoditi kurikularnu reformu.

 

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj na koji su se trebale javiti zainteresirane osnovne i srednje škole koje žele provoditi eksperimentalni program kurikularne reforme Škola za život.

Na natječaj su se prijavile 72 srednje škole, a odabrano ih je 26 i s ponosom ističemo kako je i naša Škola na ovom popisu. Eksperimentalni program provodit će se samo u prvom razredu gimnazije iz svih predmeta i prvom razredu četverogodišnje strukovne škole u općeobrazovnim predmetima.

 

Što to znači za Školu? Da bi Škola mogla provoditi nove eksperimentalne kurikulume koji podrazumijevaju digitalno okruženje, Ministarstvo se obvezalo opremiti škole sa sportskim rekvizitima, informatičkom opremom, kemijskim i fizikalnim laboratorijom, osigurati besplatan pristup internetu te tablete za učenike i nastavnike. Ministarstvo se obvezalo biti podrška i provesti edukacije za ravnatelje, nastavnike i roditelje za koje to što je njihovo dijete uključeno u eksperimentalni program neće biti dodatnog financijskog opterećenja. Eksperimentalni program provodit će se sljedeće školske 2018./2019., a nakon toga sve škole u Republici Hrvatskoj uvode novi kurikulum.

- Svjesni izazova i odgovornosti odvažno se upuštamo u ovaj projekt jer mislimo da naši nastavnici imaju dovoljno snage i umijeća za promjene koje su neophodne našem obrazovnom sustavu, kazala nam je ravnateljica Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, Anka Bišić, prof.

Pročitano 1449 puta

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 21965
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28364

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!