Home Vijesti Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih

0
Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab na listi odabranih

Foto: Ravnateljica SŠ Markantuna de Dominisa Rab, gospođa Anka Bišić, prof. (Foto: Hrvoje Hodak)

 

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj na koji su se trebale javiti zainteresirane osnovne i srednje škole koje žele provoditi eksperimentalni program kurikularne reforme Škola za život.

Rab danas oglas

Na natječaj su se prijavile 72 srednje škole, a odabrano ih je 26 i s ponosom ističemo kako je i naša Škola na ovom popisu. Eksperimentalni program provodit će se samo u prvom razredu gimnazije iz svih predmeta i prvom razredu četverogodišnje strukovne škole u općeobrazovnim predmetima.

 

Što to znači za Školu? Da bi Škola mogla provoditi nove eksperimentalne kurikulume koji podrazumijevaju digitalno okruženje, Ministarstvo se obvezalo opremiti škole sa sportskim rekvizitima, informatičkom opremom, kemijskim i fizikalnim laboratorijom, osigurati besplatan pristup internetu te tablete za učenike i nastavnike. Ministarstvo se obvezalo biti podrška i provesti edukacije za ravnatelje, nastavnike i roditelje za koje to što je njihovo dijete uključeno u eksperimentalni program neće biti dodatnog financijskog opterećenja. Eksperimentalni program provodit će se sljedeće školske 2018./2019., a nakon toga sve škole u Republici Hrvatskoj uvode novi kurikulum.

Svjesni izazova i odgovornosti odvažno se upuštamo u ovaj projekt jer mislimo da naši nastavnici imaju dovoljno snage i umijeća za promjene koje su neophodne našem obrazovnom sustavu, kazala nam je ravnateljica Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, Anka Bišić, prof.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime