logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 01 Travanj 2018 13:48

Program proslave Uskrsa na Varošu prošao u znaku lijepog vremena

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Program proslave Uskrsa na Varošu prošao u znaku lijepog vremena Foto: Ivica Hodak

Za razliku od jučerašnje Velike subote (31. 3.) kada je zbog izuzetno loših vremenskih prilika predviđeni program odgođen za uskrsni ponedjeljak, uskrsna je nedjelja protekla u znaku prelijepog vremena koje je na Varoš izmamilo veliki broj otočana, ali i pristiglih stranih gostiju, ponajviše iz Austrije, Njemačke i Slovenije.

 

Lijepo je vrijeme dobro došlo i tijekom održavanja Svete mise u posve ispunjenoj rapskoj katedrali, jer je dobar dio vjernika misu pratio ispred ulaza u rapsku nadžupnu crkvu.

 

 

Ranije okupljenima na Trgu sv. Kristofora nešto poslije 11 sati priključio se i veći dio vjernika koji su prisustvovali Svetoj misi koju je predvodio vlč. doc. dr. sc. Božidar Mrakovčić, uz koncelebriranje rapskog provikara, mons. Mladena Mrakovčića i duhovnog pomoćnika u župi Uznesenja B. D. Marije u Rabu, vlč. Petra Kordića.

 

Fritaja od 1000 jaja i ostale gastro delicije u Imperialovoj ponudi

U središtu pozornosti na Varošu bili su Imperialovi kuharski majstori, koji su na otvorenom pripremali veliku fritaju od 1000 jaja, 30 kg kapule, 15 kg kobasica, pancete... Naravno, gostima nije nuđena samo fritaja, nego su im „Imperialovci“ na uskrsnom meniju ponudili i ostale prigodne delicije, kuhanu šunku, uskrsna jaja, domaći kruh, pogače i sve to uz zabavni program u kojem su okupljene zabavili najmlađi članovi Folklornog društva „Rapski tanac“, koje vodi gospođa Milica Faflja, te trostruki pobjednik Festivala Melodije Istre i Kvarnera Joso Butorac sa svojim bendom.

 

 

Na drugoj strani Varoša, ispod poznatih rapskih Bobotina na mjestu nekadašnje pijace, svoje je autohtone domaće otočne proizvode nudilo nekoliko najpoznatijih rapskih OPG-ova okupljenih oko Udruge MOCIRA.

 

U ime glavnih organizatora ovog događanja; Grada Raba, Turističke zajednice Grada Raba, Pučkog otvorenog učilišta Rab i „Imperiala“ d.d. svima okupljenima na Trgu, na početku programa, sretan je Uskrs na nekoliko jezika uz najavu programa poželjela Irena Ivić.

 

 

 

Nastavak uskrsnog programa

Na kraju treba još jednom podsjetiti da će se sutra, na uskrsni ponedjeljak, na istom prostoru odvijati program koji je bio predviđen za Veliku subotu - (usksni sajam rapskih OPG-ova, mimohod i postrojavanje Rapskih samostreličara s kratkim programom bubnjarske i plesne sekcije te prigodna animacija za djecu – potraga za pisanicama u suradnji s Udrugom KOCKA), dok će kompletni program obilježavanja ovogodišnjeg Uskrsa na Rabu biti zaključen u prostoru Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (rapske katedrale) u utorak, 3. travnja Stipišićevim oratorijem „Uskrsnuće“, kojeg će izvesti Gradski pjevački zbor BRODOSPLIT, a taj će koncert svojim nastupom, u ulozi gostiju, otvoriti rapski Mješoviti pjevački zbog REFULI kojeg već pet godina uspješno vodi zadarska profesorica Tatjana Zorić.

Pročitano 2846 puta

seakayakcroatia