logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 02 Travanj 2018 18:10

Mimohod Udruge rapskih samostreličara i vesela potraga za pisanicama na uskrsni ponedjeljak

Napisao/la Hrvoje Hodak
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Mimohod Udruge rapskih samostreličara i vesela potraga za pisanicama na uskrsni ponedjeljak Foto: Ivica Hodak, Katarina Ribarić i Sara Krišković

Vrijeme je ipak na kraju poslužilo Rabljane i njihove goste, pa su danas, na uskrsni ponedjeljak, u suncem okupanom gradu Rabu, mogli uživati u odgođenom programu koji je bio planiran za Veliku subotu.

 

Uz uskrsni sajam vrijednih rapskih OPG-ovaca okupljenih oko Udruge Mocira, posebno je dojmljiv bio mimohod sa svečanim postrojavanjem i kratkim programom bubnjarske i plesne sekcije Udruge rapskih samostreličara na Trgu sv. Kristofora, nakon čega je, za one najmlađe, u suradnji TZG Raba i izvrsnih volontera Udruge KOCKA, krenula prigodna potraga za uskrsnim pisanicama u kojoj je sudjelovalo više od 130 djece rapoređenih u čak 29 grupa. Kostimiran u uskršnjeg zeku voditeljski dio ove zabavne potrage vrhunski je odradio Mate Rukavina.

 

 

Podsjetimo još jednom da će program obilježavanja ovogodišnjeg Uskrsa biti na najljepši mogući način zaključen u prostoru Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (rapske katedrale) u utorak 3. travnja, u 19:30 sati, Stipišićevim oratorijem „Uskrsnuće“, kojeg će izvesti Gradski pjevački zbor BRODOSPLIT pod dirigentskim vodstvom maestra Vlade Sunka, a taj će koncert svojim nastupom, u ulozi gostiju, otvoriti rapski Mješoviti pjevački zbog REFULI pod ravnanjem prof. Tatjane Zorić.

 

 

 

Pročitano 1292 puta

seakayakcroatia