logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 10 Travanj 2018 07:08

Luka Nižetić u monodrami 'Kako je Potjeh tražio istinu' / (sri.) 11.4.2018. u 10:50 h - Kino Rab

Napisao/la Izvor: POU Rab
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Luka Nižetić u monodrami 'Kako je Potjeh tražio istinu' / (sri.) 11.4.2018. u 10:50 h - Kino Rab Izvor: POU Rab

Mlađa rapska publika će u srijedu 11. travnja 2018. u 10:50 h, u Kinu Rab moći pogledati predstavu - monodramu "Kako je Potjeh tražio istinu" Kazališta Hotel Bulić. Podsjetimo, ova je monodrama, za koju režiju potpisuje Senka Bulić, a u kojoj glumi Luka Nižetić, trebala biti na Rabu odigrana krajem veljače, ali je zbog nevremena bila odgođena. Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa "Priče iz davnine" kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu. U uzbudljivom glazbeno dramskom putovanju saznajemo što je Potjehova istina.

 

Predstava za djecu rađena prema predlošku bajke Ivane Brlić Mažuranić, idealna je prigoda da svestrani Luka Nižetić, kojeg znamo kao kuhara, plesača i glumca pokaže svu raskoš talenta. U početku ga je bilo strah, priznaje, ali uz pomoć redateljice uspio je iznijeti ovu zahtjevnu kombinaciju pjesme, pokreta i glume.

 

Nakon uspješne "Šume Striborove" koju je također režirala u vlastitoj produkciji Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić radom na tekstu "Kako je Potjeh tražio istinu", inspirativnom bajkom koja se bavi problemima istine, iskupljenja, grijeha, dobra i zla. Pisan uzbudljivim stilom, oslonjen na fantastičnu mitologiju još je jedan od tekstova koji Mažuranićevu zasluženo uspoređuju s Andersenom i Tolkienom.

 

Tomislav Ćurković potpisuje scenografiju i glazbu, Oliver Juralić izradio je neobične kostime, Branimir Božak je oblikovatelj tona, a autor svjetla je Tomislav Maglečić.

 

Ulaz: 25 kn

Pročitano 866 puta

seakayakcroatia