Home Vijesti Brojne travanjske aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana planeta Zemlje

Brojne travanjske aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana planeta Zemlje

0
Brojne travanjske aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana planeta Zemlje

Foto: RabDanas

 

Novo uprizorenje vrtićke predstave “Priča o kapljici Karli”

Dječji vrtić “Pahuljica” vrijedno prikuplja stari papir i educira djecu o sortiranju otpada, a u petak 13. travnja u Kinu Rab za učenike Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i građanstvo uprizorena je vrtićka autorska predstava “Priča o kapljici Karli”. U suradnji sa Dundovom d.o.o. vrijedne ruke polaznika dječjeg vrtića također će oslikati metalni spremnik za prikupljanje otpadnog tekstila.

Rab danas oglas

 

Održana eko-akcija čišćenja Frkanja, Kandarole, Matovice i Ćifnate

U subotu 14. travnja djelatnici Dundova i Šumarije Rab održali su ekološku akciju čišćenja Frkanja. Od 8 do 14 sati čišćeno je područje između uvala Kandarola i Matovica, te uvala Čifnata. Prikupljeno je oko 80 vreća raznog otpada te odbačene ležaljke, suncobrani, luftmadraci, a pronađen je čak i jedan kućni hladnjak.

 

Predstava “Velika staklena avantura” u Kinu Rab

U ponedjeljak 16. travnja za djecu je organizirana predstava “Velika staklena avantura” u izvedbi Boom teatra, u Kinu Rab pod pokroviteljstvom Dundova d.o.o.. Predstava će se održati u 10 i 11 sati, a ulaz je slobodan. Na djeci zabavan i zanimljiv način predstava govori o zbrinjavanju stakla, ali i ostalog otpada.

 

Nastavak eko-akcije čišćenja Frkanja i “Fešta od rožic” na Varošu

Podsjetimo, sljedeće subote 21. travnja nastavak je akcije čišćenja Frkanja s polaskom u 8.00 sati sa Škvera, 21. travnja unutar Festivala znanosti organizira se šetnja Geoparkom uz vođena članova udruge ProGEO Hrvatska, dok se 22. travnja svi zainteresirani mogu uključiti u planinarsku šetnju Planinarskog društva Kamenjak. Otvaranje Fešte od rožic na Trgu sv. Kristofora očekuje nas 24. travnja.

 

U svibnju “Zelena čistka”

Pozivamo svih da se priključite travanjskim akcijama obilježavanja Dana planeta Zemlje koje za cilj imaju edukaciju predškolske i školske djece te podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša i odgovornog postupanja sa otpadom. Za mjesec svibanj u pripremi su daljnje aktivnosti na očuvanju i čišćenju okoliša u sklopu globalne akcije “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”.

 

Veselimo se vašem dolasku!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime