logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 15 Travanj 2018 17:32

Moto klub RAB - spoj jakih oktana i blagih duša spremnih na darivanje

Napisao/la Ružica Kaštelan
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Moto klub RAB - spoj jakih oktana i blagih duša spremnih na darivanje Foto: Davor Šanić - Šanić Photography

Možemo se odreći mnogih stvari, ali postoji nešto bez čega se ne može živjeti – svejedno nazivamo li to ljubavlju, toplinom, zaštićenošću, prihvaćenošću ili nekako drukčije. To je svakome potrebno i svatko to može dati. I naravno svi smo mi pozvani odbaciti predrasude – bilo koje vrste – i posvetiti se drugima. Nikakav nas kalendar s našim terminima ne bi trebao spriječiti u tome da drugima pristupimo s ljubavlju i da im dajemo ono što im je nužno potrebno: svoje vrijeme, svoju posvetu, pa i radosno druženje.

Treba pokušati parkirati svoj život na suncu i zraku, a ne u osinjaku svakojakih briga, problema i nesuglasica. Treba dane činiti lijepima, biti oduševljen svjetlom, dobrotom i malim stvarima. I to činiti drugima. U tome je sreća i zadovoljstvo.

Otvaranje novih klupskih prostorija na Sorinju

Tako je i Moto klub Rab organizirao dana l4.04.2018. druženje članova moto klubova iz svih dijelova naše domovine: s otoka Krka, iz Lošinja, Knina, Slavonske Požege, Varaždina, Rijeke, iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske..., njih više od stotinu. Svi su stizali na mali brijeg Sorinj u Loparu kako bi podijelili radost otvaranja novih klupskih prostorija Moto kluba Rab. Uz lijepo vrijeme, a kažu „sunce sja zato što se smiješi“, i „bajkeri“, kako ih svi od milja zovu, našli su vremena jedan za drugoga! Vrijeme je ljubav, Vrijeme je poklon, i zato ga ne bi se trebalo čuvati samo za sebe, već bi ga trebalo dalje poklanjati drugima. A bajkeri ili motoristi su takvi u svojim dušama. 

 

 

Zahvalnost na sretnim dolascima i odlascima

U popodnevnim satima su se okupljali u svojim novim klupskim prostorijama, da bi u 15.15h, zajednički, u defileu sa svojom zastavom na početku, na svojim motorima krenuli u Lopar na slavljenje sv. mise u crkvu sv. Ivana Krstitelja. Euharistiju je predvodio župnik vlč. Frane Brozić u koncelebraciji s vlč. Josipom Kosićem, župnikom mjesta Mundanije i Supetarske Drage, koji se rado odazvao pozivu jer i sam voli motore, a i služi se njime ponekad kada obilazi svoje župljane. U svojoj homiliji vlč. Frane je usporedio Isusa koji se često vozio u svojoj „lađici“, sa putovanjima današnjih bajkera na svojim motorima. Jer oni na svojim putovanjima zahvaljuju na sretnim dolascima i odlascima, uživajući u osjećajima čuđenja i divljenja životu i prirodi koja uvijek govori čovjeku. Mi nismo vječno na ovom svijetu. Između vječnosti prije rođenja i vječnosti poslije smrti dobivam ovo vrijeme za parkiranje na ovom planetu. To je vrijeme neumoljivo ograničeno, s padovima i usponima. Treba pokušati parkirati svoj život na suncu i zraku, a ne u osinjaku svakojakih briga, problema i nesuglasica. Treba dane činiti lijepima, biti oduševljen svjetlom, dobrotom i malim stvarima. I to činiti drugima. U tome je sreća i zadovoljstvo. 

 

 

Blagoslov i fešta posebnog prijateljstva

Pa Moto klub Rab sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, kako na otoku, tako se pridružuje i drugim moto klubovima na kopnu. Ovoga puta htjeli su posebno obilježiti ovo druženje na način da dobiju blagoslov novih klupskih prostorija te je vlč. Brozić također podijelio Božji blagoslov njihovim motorima, kojima putuju našom domovinom i drugim zemljama i susreću nove prijatelje. Jer prijatelj za jedan ljudski trenutak, prijatelj za malu brigu i za veliku radost – neprocjenjive je vrijednosti. Oni nas čine sretnima. A to su shvatili i mladi koji su se u velikom broju pridružili i uživali u fešti bajkera. Bilo je tu puno njihovih simpatizera, onih koji vole motore, ali ih se ne usude voziti, a svatko treba drugoga, treba ljubav, toplinu, prijateljstvo, dobrotu..., a sve to imaju naši bajkeri, i osmjehuju se svojim srcem, svojim mirom, svojom radošću, jer kada se nasmijemo sami sebi možemo doista prihvatiti vlastita ograničenja.

 

„Ljudi koji vole, ostavljaju za sobom zlatni trag“, moglo se pročitati na jednom listu kalendara, a bajkeri to rade svojim oktanima i svojim osmjesima za svakoga.

 

  • Napisala: Ružica Kaštelan
  • Foto: Darko Šanić

 

 

 

 

Pročitano 1645 puta

seakayakcroatia