logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 10:08

Stotinjak vinara s otoka Krka, članova Poljoprivredne zadruge VRBNIK, posjetilo Rab

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Stotinjak vinara s otoka Krka, članova Poljoprivredne zadruge VRBNIK, posjetilo Rab Foto: Ivica Hodak

Kao posebni gosti krčkih vinara na Rab su doplovili i prigodno kostimirani knez Mikula IV. Frankopan (Petar Kopanica) sa svojom kneginjom gospom Dorotejom plemenitom Frankopan (Dragica Marković).

 

 

To prigodom, u restoranu „Velum“, kojega su krčki vinari i zadrugari izabrali za svoje rapsko druženje, potpuno neformalno sreli su se rapski gradonačelnik Nikola Grgurić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija i direktor Poljoprivredne zadruge Vrbnik Marinko Vladić. Zanimljivo je spomenuti i to da načelnik općine Vrbnik, zahvaljujući svojemu stricu vlč. Petru Zahiji, ima od ranije određene veze s Rabom. Naime vlč. Zahija, u vremenu između šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, bio je župnik u Banjolu.

 

Gradonačelnik Grgurić se naravno susreo i s krčkim knezom Mikulom IV. Frankopanom i gospom Dorotejom, a uoči serviranja večere goste s našeg najvećeg otoka pozdravio je i vlasnik restorana „Velum“ Nikica Španjol, kazavši da mu je posebna čast i zadovoljstvo što su vinari za svoje druženje na Rabu izabrali upravo njegov restoran. U ime Krčana zahvalio mu se direktor Poljoprivredne zadruge Vrbnik Marinko Vladić.


Da bi sve prošlo u opuštenom i veselom raspoloženju pobrinuli su se i sami Krčani koji su sa sobom poveli i glazbeni sastav pa nije nedostajalo svirke i pjesme.

Pročitano 3617 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia