logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Utorak, 17 Travanj 2018 21:08

Izložba keramike Umjetnost oblikovanja zemlje i subvencionirana prodaja sadnica za iznajmljivače

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Izložba keramike Umjetnost oblikovanja zemlje i subvencionirana prodaja sadnica za iznajmljivače Izvor: CZK Lopar

Za vrijeme subvencionirane prodaje sadnica iznajmljivačima u organizaciji Turističke zajednice Općine Lopar, jutros su (17. travnja) javnosti prezentirani radovi polaznika radionica Osnove lončarstva (keramike) koji je realiziran u sklopu projekta Kreativnost u svakodnevici koji Centar za kulturu Lopar provodi s ciljem poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma, razvoja senzibiliteta za različite umjetničke izričaje te aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi.

 

Tijekom ožujka 2018. realiziran je ciklus od 10 likovno-kreativnih radionica u kojim je sudjelovalo 38 polaznika podijeljenih u 4 grupe koje su upoznate s osnovama lončarstva tj. postupcima oblikovanje glinenog posuđa rukama, mehaničkim i električnim lončarskim kolom te oslikavanjem, glaziranjem i paljenjem keramike. U okviru programa uoči Dana planeta, radovi polaznika jutros su predstavljeni izložbom Umjetnost oblikovanja zemlje koju je u prostoru Turističke zajednice Općine Lopar moguće pogledati do kraja svibnja.

Projekt je drugu godinu zaredom proveden uz financijsku potporu Općine Lopar i Primorsko-goranske županije te je u okviru njega prošle godine izrađena i staklenim mozaikom obložena klupa koja će uskoro biti trajno postavljena u parku Kapić.

Pročitano 489 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia