Home Vijesti Press konferencija i prezentacija TZ Kvarnera i TZG Raba u Milanu

Press konferencija i prezentacija TZ Kvarnera i TZG Raba u Milanu

0
Press konferencija i prezentacija TZ Kvarnera i TZG Raba u Milanu

Foto: Foto: Nedjeljko Mikelić

 {gallery}Press TZG Rab Milano{/gallery}

 

Rab danas oglas

“S obzirom na mnoštvo upita novinara i agenata po završetku prezentacija, ocjenjujem je kao izvrsnu, a već su započeli preliminarni dogovori o dolasku određenih novinara na Rab. Radi se na daljnjem pojačanju prisutnosti na talijanskom tržištu putem prezentacija i sajmova na koje HTZ i TZ Kvarnera planiraju u narednoj godini staviti akcent, te kroz prihvat agenata i novinara u destinaciji, što TZG Rab već sada radi u suradnji s TZ Kvarnerom i HTZ-om.” (Ivana Matušan, direktorica Ureda TZG Raba)

Tradicionalno, uz sunce i more, Talijani su vrlo zainteresirani za outdoor ponudu, biciklizam i događaje, za ponudu zdravstvenog turizma (posebice dentalnog), za sve aktivnosti na moru, od jedrenja i ronjenja, do raznih sportova na vodi, zatim za manifestacije kojih je na Kvarneru čitav niz, a posebno su omiljeni eno-i gastrofestivali. Svakako je istaknuta Rabska fjera, jedna od najpoznatijih manifestacija na Kvarneru, a zanimljivost je da otok Rab tijekom 2018. godine obilježava i slavi 50 godišnjicu potpisane povelje o bratimljenju sa San Marinom. Upravo sudionici iz San Marina daju uz Rapske samostreličare značajan pečat Rapskoj Fjeri. Stoga se na prezentaciji, tijekom svečane večere, mogla degustirati i Rapska torta, kao najpoznatiji rapski gastro-suvenir, kao i vrbnička žlahtina, nezaobilazna za svakog gosta na Kvarneru. Video prezentacijom dočarana je atmosfera destinacije, a svakom je gostu na prezentaciji uručen prigodan set promidžbenih materijala i suvenira. 

 

Podrška HTZ-a, izvrsna prezentacija i pojačana prisutnost na talijanskom tržištu

Uz predstavnike medija, na prezentaciji Kvarnera u Milanu sudjelovali su partneri iz raznih turističkih agencija, te predstavnici Cral-ova, odnosno korporativnih odjela raznih tvrtki, koje za svoje zaposlenike organiziraju putovanja.

 

Prezentaciju je vodila i moderirala direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji, gospođa Viviana Vukelić, dok je Kvarner predstavila gospođa Vlasta Mastrović, voditeljica projekata TZ Kvarnera, a gospođa Ivana Matušan, direktorica TZG Raba predstavila je otok Rab. Pozdravnim riječima sudionicime se obratila gospođa Iva Pavić, generalna konzulica RH u Milanu, koja je istaknula povezanost i prijateljstvo talijanskog i hrvatskog naroda. 

 

 

Evo što nam je o svojim dojmovima iz Milana kazala direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan: “Iza nas je izuzetno uspješna prezentacija u Milanu te zaista veliku zahvalu moramo uputiti kolegicama iz TZ Kvarnera i predstavništva HTZ-a u Milanu. Upravo u ovakvim situacijama možemo vidjeti koliku podršku možemo dobiti od sustava, te nas to izuzetno veseli. Za nas kao destinaciju je ova prezentacija izuzetno bitna, jer Talijani ulaze u top 5 najvjernijih rapskih turista. S obzirom na mnoštvo upita novinara i agenata po završetku prezentacija, ocjenjujem je kao izvrsnu, a već su započeli preliminarni dogovori o dolasku određenih novinara na Rab. Radi se na daljnjem pojačanju prisutnosti na talijanskom tržištu putem prezentacija i sajmova na koje HTZ i TZ Kvarnera planiraju u narednoj godini staviti akcent, te kroz prihvat agenata i novinara u destinaciji, što TZG Rab već sada radi u suradnji s TZ Kvarnerom i HTZ-om.”

 

Rapska torta kao posebna nagrada

Iznenađenje večere bila je nagradna igra u kojoj su uz prigodne suvenire dodijeljeni vikend boravak za dvije osobe u hotelu „Kukuriku“, u Kastvu, zatim vikend boravak za dvije osobe u rapskom hotelu „Arbiana“ s večerom u restoranu „Agatini vrtovi“, te večera za dvije osobe u Kvarner Gourmet restoranu „Rivica“ u Njivicama na otoku Krku. Neki od onih sretne ruke, kao nagradu su osvojili rapsku tortu kao posebnu nagradu.

 

Talijani na 4. mjestu po udjelu u turističkom prometu Kvarnera

Gosti iz Italije oduvijek su bili među najvažnijim gostima te se u ukupnom turističkom prometu na Kvarneru s udjelom od 9% tradicionlano nalaze na četvrtom mjestu (iza Njemačke, Slovenije i Austrije) u ostvarenim noćenjima. 

Talijansko tržište zaista je specifično, jer čak 80% gostiju dolazi u Hrvatsku individualno, a 20% organizirano putem posrednika. Uz to, Talijani su poznati po nešto kasnijem bookingu, odnosno kasnijem vremenu donošenja odluka o godišnjem odmoru, u odnosu na, primjerice njemačko i druga zapadnoevropska tržišta. Specifičnost talijanskog tržišta je i u tome što, s obzirom na blizinu tržišta i navike gostiju, dolaze tijekom cijele godine, utječu na pred i posezonski turistički promet, vole vikend putovanja, ali prosječno na Kvarneru borave 5 dana. Tijekom 2017. godine čak 53 % talijanskih gostiju bilo je smješteno u objektima obiteljskog smještaja, 19% u hotelima, 21 % u kampovima, te 7% u ostalim smještajnim kapacitetima. Prema informacijama iz Predstavništva HTZ-a u Italiji, ovogodišnji booking s talijanskog tržišta je stabilan i teče uobičajenom dinamikom. 

 

 

Večera u prestižnom „Principe di Savoia“ bila je ugodno druženje s talijanskim uzvanicma, ali i podsjetnik na ljepote Kvarnera i otoka Raba. No, svakako je važno napomenuti da se radi samo o jednoj od aktivnosti TZ Kvarnera na talijanskom tržištu, dok se istovremeno odvija marketinška kampanja na širokom talijanskom tržištu; na svim važnijim turističkim portalima, u specijaliziranim magazinima, odašilju se mjesečni newsletteri namijenjeni novinarima i partnerima, a studijske grupe novinara i bloggera iz Italije obilaze Kvarner u potrazi za novostima i atrakcijama koje će prenijeti kroz svoje medije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime