logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 21 Travanj 2018 14:50

Srednjoškolci na ekskurziji: Bellissima Toscana

Napisao/la Margarita Čutul
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Srednjoškolci na ekskurziji: Bellissima Toscana Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Učenici 2.g i 3.g razreda u pratnji razrednika Margarita Čutul i Darka Muže bili su na četverodnevnoj školskoj ekskurziji u Italiji od 11. do 15. travnja 2018. godine. Pratitelji razrednika bili su Maja Ribarić, prof. talijanskog jezika i Aleksandra Brmbota, prof. matematike.. Na putovanju su bila 42 učenika, točnije 21 učenik iz svakog razreda. Ekskurziju je organizirala turistička agencija Speranza iz Zagreba, a na putovanju smo imali čak 2 vodiča – simpatičnu gđu Idu Agreš i njezinu „šegrticu“ Natašu Marčelja.

 

Na put smo krenuli u srijedu, 11. travnja 2018. u 22,45 iz Raba na trajekt u 23,30 iz Mišnjaka. Prvi lokalitet koji smo razgledali bila je Ferrara, zatim smo posjetili Sienu i San Gimignano. Oko 20,00 sati smjestili smo se u hotel Prati u gradu Montecatini Terme.

 

 

Drugi dan puta posjetili smo Firenzu i razgledali predviđene lokalitete po programu uz pratnju lokalnog vodiča (bazilika Santa Crocce, Duomo, Brunelleschijeva kupola, krstionica obitelji Medici i galerija Uffizi). Treći dan smo također proveli u razgledu kulturnih znamentosti Firenze (Academia, kapela obitelji Medici, palača Pitti, Ponte Vecchio, parkovi Boboli). U nedjelju ujutro krenuli smo prema Bologni u kojoj smo razgledali stari centar grada, katedralu i posjetili najstarije sveučilište na svijetu. 

 

 

Učenici su pripremili referate iz Povijesti, Geografije, Latinskog jezika, Matematike, Fizike, Biologije i Hrvatskog jezika te su ih prezentirali ostalim učenicima tijekom vožnje u autobusu. 

 

Na Rab smo se vratili puni dojmova i želje da ponovo vidimo Firenzu.

Pročitano 1043 puta

seakayakcroatia