logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 08:57

Loparski dio Festivala znanosti naišao na veliki odaziv djece

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Loparski dio Festivala znanosti naišao na veliki odaziv djece Izvor: CZK Lopar

Ove subote (21. travnja) u Loparu je održan cjelodnevni program u okviru Festivala znanosti. U jutarnjim satima program je započeo predavanjem Tihomira Marjanca Tunguska eksplozija 1908. – 100 godina misterije, a nakon toga uslijedile su edukativne radionice dijelom povezane sa sadržajem prethodnog predavanja.

 

Pod vodstvom Maria Poleta jedna skupina djece modelirala je tungusku ekspolziju, druga skupina pod vodstvom Ljerke Marjanac i Marine Čalogović izrađivala je model i šetalište dinosaura, a nakon toga pod vodstvom Tihomira Marjanca i Maria Poleta polaznici su naučili što su to impakti i kako nastaju. Zbog velikog odaziva, djeca su podijeljena u manje skupine te su radionice ponovljene kako bi u njima svi mogli sudjelovati. Sadržaji su bili prilagođeni uzrastu djece te su kroz igru i zabavu razvili nove interese te ponešto naučili. Jutarnji dio programa odvijao se u TN San Marino i na Rajskoj plaži te ovim putem zahvaljujemo Imperialu d.d. tj. Valamaru na ustupljenom prostoru za provedbu programa.

 

 

U popodnevnim satima uslijedila je edukativna šetnja geostazom pod vodstvom Tihomira Marjanca. Uz uživanje u prekrasnom vremenu i jedinstvenim loparskim krajolicima, prisutni su upoznati s katastrofalnim potresom magnitude preko 7 stupnjeva Richterove ljestvice koji je u davnoj prošlosti pogodio područje Raba te se njegovi tragovi najbolje vide na stijenama u Loparu. 

 

Loparski dio Festivala znanosti organiziran je u suradnji udruge ProGEO-Hrvatska s Centrom za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.

 

Pročitano 571 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia