logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Ponedjeljak, 23 Travanj 2018 10:18

U Loparu osnovana Udruga iznajmljivača obiteljskog smještaja

Napisao/la Izvor: TZO Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Nakon razmatranja potrebe za osnivanjem Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja na svim tijelima Turističke zajednice Općine Lopar, u subotu, 21.04.2018. na redovitom godišnjem Zboru iznajmljivača osnovana je Udruga za područje Općine Lopar.

 

Inicijativni odbor za osnivanje Udruge bili su Turističko vijeće i Ured TZO Lopar, koji su izradili i prijedlog Statuta Udruge. Direktor Ureda TZO Lopar, Marin Mušćo, ukratko je okupljenim iznajmljivačima brojkama prezentirao udio turističkog prometa koji se ostvaruje u obiteljskom smještaju na nivou Hrvatske, PGŽ, otoka Raba i području Općine Lopar. Isto tako nabrojao je i aktivnosti TZO Lopar u zadnjih desetak godina usmjerene upravo prema iznajmljivačima (katalog obiteljskog smještaja, mogućnost oglašavanja putem web stranice, edukativne radionice, uključivanje u projekte Kvarner Family i Mistery shopping, zborovi iznajmljivača, razne prezentacije proizvoda za obiteljski smještaj...).

 

Predsjednik TZO Lopar i načelnik Općine Lopar, Josip Borić, istaknuo je važnost osnivanja Udruge za iznajmljivače u obiteljskom smještaju. Napomenuo je kako će iznajmljivači kroz udrugu lakše isticati i rješavati svoje probleme, u općinskom proračunu i proračunu TZO Lopar planirati će se određena sredstva za funkcioniranje udruge, a dio prihoda Udruga će ostvarivati od članarine. Kroz udrugu će njeni članovi moći bolje razmjenjivati iskustva, pratiti nove trendove i bolje se educirati za pružanje čim bolje i kvalitetnije usluge.

 

Inicijativni odbor predložio je 2 člana predsjedništva i likvidatora, a okupljeni iznajmljivači predložili su još 3 člana predsjedništva, te je jednoglasno usvojen prijedlog da se za predsjednika udruge bira Danijel Mušćo, za tajnika Ivan Škapul, dok su preostala 3 člana predsjedništva Sanjin Matahlija, Nedjeljko Ćućić i Iva Stančić, a likvidator Davor Paparić.

 

Usvajanjem Statuta i formalno je osnovana Udruga, te se okupljenim iznajmljivačima ukratko obratio novoizabrani predsjednik Danijel Mušćo. Zahvalio se na ukazanom povjerenju te se obvezao na potpuni angažman u radu Udruge.

 

Direktor Ureda TZ i načelnik Općine Lopar obećali su potpunu logističku i financijsku pomoć u radu Udruge, te zaželili uspješan rad.

 

U nastavku Zbora iznajmljivača iznajmljivačima su prezentirane novi proizvodi po pitanju osiguranja objekata i turista od raznih nesretnih slučajeva, kao i aktivnosti na projektima u destinaciji te pripremi turističke sezone.

Pročitano 960 puta

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 22019
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28389

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!