logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Srijeda, 25 Travanj 2018 11:52

U Rabu otvorena 2. FEŠTA OD ROŽIC - Varoš zaodjenut cvijećem

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
U Rabu otvorena 2. FEŠTA OD ROŽIC - Varoš zaodjenut cvijećem Foto: Hrvoje Hodak

Jučer je kratkim prigodnim programom koji je otpočeo u 11 sati, na prostoru Trga sv. Kristofora, otvorena 2. rapska FEŠTA OD ROŽIC, odnosno, drugi proljetni sajam cvijeća na Varošu. Trg su svojim nastupom dodatno uljepšali i razveselili članovi dječje skupine Folklornog društva „Rapski tanac“ predvođeni svojom voditeljicom, gospođom Milicom Faflja, a na mihu ih je pratio doajen rapske tradicijske glazbe, gospodin Anđelko Brna.

 

Nakon „Tanca“ pjevanu točku „Kolo naše veselo“ izvela su dječica DV „Pahuljica“ koja pod vodstvom odgajateljice Kristine Holjar pohađaju dodatni glazbeni program. Fešta od rožic održava se na Rabu od 24. do 27. travnja, pod pokroviteljstvom Grada Raba i u organizaciji POU Rab i TZG Raba, a nakon programa otvaranja sajmom je, u društvu direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan, prošetao i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

 

 

Ova cvjetno-mirisna manifestacija već je gostovala u više gradova na Kvarneru. Na Rab je stigla nakon što je bila u Opatiji, dok će nakon tri rapska dana preseliti u Pulu, izvijestila nas je cvjetna dizajnerica, gospođa Christina Cianci, koja je ujedno i predsjednica Udruge INPHOS iz Ičića. Zahvaljujući ponajviše gospođi Cianci i udruzi INPHOS ova se cvjetna manifestacija uspješno predstavlja diljem Županije i šire, a kroz organizacijsku suradnju s Turističkom zajednicom Grada Raba, naš se Varoš zaodjenuo „rožicama“ već drugu godinu zaredom.

 

Ne raspolažemo preciznim podacima o broju cvjetnih vrsta koje su i ovoga puta uljepšale ionako lijepi prostor Varoša, ali znamo da su na Rab svoje cvijeće dopremili i izložili uzgajivači cvijeća iz Ludbrega, dva mjesta iz okolice Zagreba, Malog Bukovca, a Rabljani zahvaljujući obitelji obitelji Šajbić po prvi puta na ovoj manifestaciji imaju i svojeg predstavnika.

 

Gospođa Christina Cianci nam je kazala i to da ova manifestacija, osim izložbeno-prodajnog ima i edukativni karakter – u prvom redu za one najmlađe. Tako je jučer, prvog dana njenog trajanja, na Rabu održana, uz stručno vodstvo Opatijca Roka Pečarića , glazbena radionica na kojoj su djeca svirala i bubnjala na instrumentima izrađenima od recikliranog materijala (šuškalice, limenke u službi bubnjeva, uz napomenu da su u proizvodnji ritma poislužile i boce sa ili bez pijeska itd.) Zanimljivo je bilo, nadalje, pogledati u njihovoj izvedbi neke od nekadašnjih „starih“ igara (školice, preskakanje preko lastika itd.)

 

 

Već danas, kako smo i najavili, Tetar OZ na Varošu u 17:00 sati izvodi predstavu za djecu „Ključarica“, a treba istaknuti i to da su sve radionice, predstave i predavanja besplatni.

 

Za vjerovati je da će rapski ljubitelji cvijeća u ovako širokoj ponudi izložbeno-prodajnog asortimana pronaći po popularnim cijenama cvijeće i ukrasno bilje, agrume, začinsko-mediteransko bilje, trajnice i sukulente, te da će rapski vrtovi i okućnice nakon Fešte od rožic zablistati još ljepšim sjajem.

 

Rapska FEŠTA OD ROŽIC potrajat će do četvrtka, 26. 4. 2018.

 

 

Pročitano 2320 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia