logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Nedjelja, 29 Travanj 2018 12:50

Održana humanitarna biciklijada potpore djeci i roditeljima Udruge PINOKIO

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Održana humanitarna biciklijada potpore djeci i roditeljima Udruge PINOKIO Foto (naslovna i galerija): Petar Lupić

Ove subote, 28. travnja u 9:00 sati s Trga sv. Kristofora krenula je još jedna Humanitarna biciklijada "gRab the Bike and Ride for Pinokio". U plemenitu svrhu potpore Udruzi roditelja djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju - PINOKIO, uplaćeno je 140 startnina, te je na taj način prikupljeno 3.790,00 kn kojima treba pridodati 1.000,00 kn koje će Valamar plasirati direktno na račun ove vrijedne rapske Udruge.

Na samom startu biciklijade "gRab the Bike and Ride for Pinokio", okupilo se 70 biciklista koji su pažljivo odabranu rutu odvozili onako kako je i dogovoreno, umjerenim tempom i u duhu sportskog zajedništva, s akcentom na upoznavanje prirodnih obilježja otoka Raba. Uz malo dobre volje, biciklisti najrazličitije životne dobi, doista su mogli uživati u lijepoj prirodi, čistom zraku i bogomdanom vremenu i još su k tome svojom aktivnošću na lijep način doprinijeli većoj vidljivosti onih roditelja koji, najčešće skriveni od javnosti i marginalizirani od sustava, sami biju bitke za bolje životne i zdravstvene uvjete svoje djece.

 

 

Planom ovog opuštenog bicikliranja bile su predviđene i 4. info točke na kojima je biciklistima zanimljiva info-predavanja održala članica Udruge turističkih vodiča otoka Raba, Kristina Maškarin, kojoj se na 3. info točki (Geopark Rab) pridružio i upravitelj Šumarije Rab, Boris Belamarić. Na 2. info točki u uvali Kandarola, nakon pauze za okrijepu, fotograf Petar Lupić snimio je i zajedničku fotografiju svih sudionika biciklijade.

 

 

Biciklijada je završila tamo gdje je i startala, na Trgu sv. Kristofora, gdje su vrijedni djelatnici Imperiala d.d. Rab - managed by Valamar, u najvećoj otočnoj tavi, za sve sudionike, pripremili rapske šurlice sa šparogama.

 

Pročitano 897 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia