logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Utorak, 01 Svibanj 2018 08:55

Ranojutarnje druženje uz budnice i fritule na rapskom prvomajskom uranku

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Ranojutarnje druženje uz budnice i fritule na rapskom prvomajskom uranku Foto: Ivica Hodak

Ovogodišnji tradicionalni rapski prvomajski (ili prvosvibanjski) uranak povodom Međunarodnog praznika rada, iako po brojnosti i živosti još uvijek nije dostigao nekadašnja izdanja, jutros je na prostoru Trga sv. Kristofora (Varošu), u odnosu na prošlu godinu, okupio ipak nešto veći broj Rabljana i gostiju, pretežno iz Slovenije.

 

Točno u 6:00 sati, svirajući kroz rapsku Srednju ulicu, do Varoša su stigli članovi Limene glazbe rapskog DVD-a, gdje se već oko stolova s ponuđenim domaćim fritulama i pićem okupio veći broj ljudi.

 

Nakon nekoliko odsviranih budnica i koračnica, uz intoniranje „Lijepe naše“ na gradskoj je tvrđavi Galjardi podignuta hrvatska zastava.

Praćena okupljenim mnoštvom Limena glazba DVD-a Rab tradicionalno je i ove godine prodefilirala gradom, prošavši najprije Srednjom ulicom, da bi se nakon kraćeg zadržavanja i malog koncertnog nastupa na „Pjaceti“ (Trgu Slobode), i promenadnog hoda Gornjom ulicom, Bobotinama spustila ponovno na Trg sv. Kristofora, gdje je u vedrom raspoloženju, lišeno bilo kakvih sindikalnih i političkih aktivnosti, nastavljeno neformalno druženje uz fritule i piće.

 

I ovogodišnju organizaciju Uranka u Rabu potpisuju MO Rab, Limena glazba DVD-a i restoran „Park“.

Pročitano 1568 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia