logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Nedjelja, 06 Svibanj 2018 16:06

Obilježavanju obljetnice VRO „BLJESAK“ u Požegi prisustvovali i predstavnici UVDR-a Raba

Napisao/la Duško Matušan Čobi
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Obilježavanju obljetnice VRO „BLJESAK“ u Požegi prisustvovali i predstavnici UVDR-a Raba Izvor: Požega.hr

U prigodi obljetnice vojno–redarstvene akcije Bljesak 1995. godine, Udrugu veterana Domovinskog rata Raba predstavljali su Marinko Ribarić – Mrga i Vanja Medved – Medo. Poziv Rabljanima da prisustvuju ovoj svečanosti, rezultat je, između ostalog, i činjenice da se rapski branitelji, članovi UVDR-a i članovi UHDDR-a (Udruga Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata) iz Požege već godinama međusobno posjećuju i gaje prijateljske odnose što je u ožujku ove godine rezultiralo potpisivanjem Povelje suradnje i prijateljstva između ove dvije udruge.

 

Uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade Hrvatske vojske vijence su položili, zapalili svijeće i pomolili se predstavnici specijalne policije "Trenk", roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Hrvatske vojske, Policije, državne uprave, HDZ-a i drugi. Izaslanstvo Grada Požege predvodio je gradonačelnik Darko Puljašić u pratnji svojih zamjenika Maria Pilona i Ferdinanda Trohe.

 

Nakon polaganja vijenaca zajedničku molitvu predvodio je vlč. Marko Dušak, đakon u župi sv. Terezije Avilske.

 

Druženje u slavonski kotlić - Rabljani četvrti

Druženje članova braniteljskih udruga pristiglih iz svih krajeva Hrvatske nastavljeno je Gradskom parku Požege. Na tom je prostoru, naime, bilo organizirano natjecanje u kuhanju slavonskog kotlića. Prije samog natjecanja sve je sudionike, spomenuvši posebno Rabljane, pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić. U konkurenciji 40-ak ekipa, na ovom je natjecanju ugodno iznenadio rapski dvojac Marinko Ribarić – Mrga i Vanja Medved – Medo, osvojivši sa svojim kotlićem odlično četvrto mjesto.

 

31 sat Bljeska za oslobađanje zapadne Slavonije

Oslobađajući zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. U vojno-redarstvenoj akciji „Bljesak" koja je započela 1. svibnja 1995., hrvatske vojne i redarstvene snage za samo 31 sat oslobodile su okupirana područja zapadne Slavonije i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Nakon gotovo četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

Pročitano 824 puta

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 22019
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28389

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!