Home Vijesti Obilježavanju obljetnice VRO „BLJESAK“ u Požegi prisustvovali i predstavnici UVDR-a Raba

Obilježavanju obljetnice VRO „BLJESAK“ u Požegi prisustvovali i predstavnici UVDR-a Raba

0
Obilježavanju obljetnice VRO „BLJESAK“ u Požegi prisustvovali i predstavnici UVDR-a Raba

Foto: Izvor: Požega.hr

{gallery}Bljesak Pozega 2018{/gallery}

 

Rab danas oglas

Uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade Hrvatske vojske vijence su položili, zapalili svijeće i pomolili se predstavnici specijalne policije “Trenk”, roditelji, djeca i udovice poginulih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, predstavnici Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Hrvatske vojske, Policije, državne uprave, HDZ-a i drugi. Izaslanstvo Grada Požege predvodio je gradonačelnik Darko Puljašić u pratnji svojih zamjenika Maria Pilona i Ferdinanda Trohe.

 

Nakon polaganja vijenaca zajedničku molitvu predvodio je vlč. Marko Dušak, đakon u župi sv. Terezije Avilske.

 

Druženje u slavonski kotlić – Rabljani četvrti

Druženje članova braniteljskih udruga pristiglih iz svih krajeva Hrvatske nastavljeno je Gradskom parku Požege. Na tom je prostoru, naime, bilo organizirano natjecanje u kuhanju slavonskog kotlića. Prije samog natjecanja sve je sudionike, spomenuvši posebno Rabljane, pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić. U konkurenciji 40-ak ekipa, na ovom je natjecanju ugodno iznenadio rapski dvojac Marinko Ribarić – Mrga i Vanja Medved – Medo, osvojivši sa svojim kotlićem odlično četvrto mjesto.

 

31 sat Bljeska za oslobađanje zapadne Slavonije

Oslobađajući zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena. U vojno-redarstvenoj akciji „Bljesak” koja je započela 1. svibnja 1995., hrvatske vojne i redarstvene snage za samo 31 sat oslobodile su okupirana područja zapadne Slavonije i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Nakon gotovo četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime