Home Vijesti Grad Rab omogućio svojim sugrađanima besplatna probna ronjenja povodom Dana Grada

Grad Rab omogućio svojim sugrađanima besplatna probna ronjenja povodom Dana Grada

0
Grad Rab omogućio svojim sugrađanima besplatna probna ronjenja povodom Dana Grada

Foto: Izvor: Pogled u plavo

 {gallery}Pogled u plavo 2018{/gallery}

Tijekom dva dana, 08. i 09. svibnja mnogi Rabljani su imali priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim uvjetima. Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Rab danas oglas

„Sigurno da je naše uključivanje u ovaj hvale vrijedan projekt odjeknulo dobro među našim stanovništvom i gostima Grada Raba, a posebno našoj djeci. Ovo je uvertira u početak ronilačke i kupališne sezone. Obzirom da mi otočani preferiramo ronjenje i prvenstveno sve aktivnosti na moru, ovo je jedan vid sigurnosne edukacije kako se treba ponašati pod površinom te da vodimo brigu o zaštiti našeg podmorja, a zaronivši pod površinom možemo vidjeti što radimo našem moru te da se to u budućnosti što manje ponavlja.“, istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

 

Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba i Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo

 

Mnogi posjetitelji koji su se odlučili zaroniti u bazen Pogleda u plavo imali su jedinstvenu priliku upoznati osnovne tehnike i vještine ronjenja, a nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi mogli su obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

 

Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i instruktori ronjenja te ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

 

Promicanje ronilačkog turizma u podmorju otoka Raba

Turistička zajednica grada Raba i Grad Rab ulažu veliki napor kako bi kroz kampanje privukli ronilačku populaciju pošto je podmorje otoka Raba bogato lokacijama za ronjenje, a poznato je kako ronilački turizam produžuje sezonu.

Upravo kroz ovakve ciljane manifestacije Pogled u plavo je građanima Grada Raba približio ronjenje i ronilačku opremu. „Ovdje su doista profesionalci koji mogu našem lokalnom stanovništvu i turistima približiti ronjenje. Imam samo riječi pohvale za ovu manifestaciju i nadam se da ćemo i u narednim godinama ovako surađivati“, rekla je Ivana Matušan direktorica Turističke zajednice grada Raba.

 

Dorijan Kurelić predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Amfora

 

„Evo već treću godinu za redom instruktori ronjenje KPA Amfora i Nemo-Adria Rescue Teama surađuju ovdje na Rabu. Najviše nam dolazi djece i smatram da je ovo najbolji početak za nove ronioce jer su izrazito sigurni i kontrolirani uvjeti. Nema morskih strujanja, kontrolirana je dubina i puno je sigurnije za početnike nego u moru s obzirom da mnogi imaju strah od otvorenog mora. KPA Amfora postoji više od 45 godina, bavimo se eko akcijama, edukacijom pučanstva o ekologiji i ronjenju općenito.“, rekao je Dorijan Kurelić predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

 

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

 

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime