logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 11 Svibanj 2018 05:28

Udruga rapskih samostreličara na turniru povodom Dana Grada Raba nastupila s pomlađenim članstvom

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Udruga rapskih samostreličara na turniru povodom Dana Grada Raba nastupila s pomlađenim članstvom Foto: Hrvoje Hodak i Luka Perčinić

Viteški turnir održan 9. svibnja povodom Dana Grada Raba, prvi je u nizu 4 obvezatna turnira što ih organizira Udruga rapskih samostreličara. Vjerujemo da je i publika na Trgu sv. Kristofora mogla osjetiti djelić odlične atmosfere koja je vladala među članovima ove vrijedne udruge, jer na ovom su turniru nastupili s pomlađenim članstvom u gotovo svim sekcijama.

 

"...kada se vidi s kolikom željom cure i dečki nastupaju i uživaju predstavljajući dio naše povijesti i tradicije na koju bi svaki Rabljanin trebao biti ponosan, straha za budućnost ove Udruge nema." (tajnik URS Luka Perčinić)

Osim novih streličara, svakako treba spomenuti i plesnu sekciju udruge koja je također uz sudjelovanje novih plesačica izvela tri nove plesne koreografije, te one najglasnije među članstvom Udruge - bubnjare, koji su na ovaj turnir izašli u rekordnom broju. Naime, među njih 16, čak je 9 novih članova koji su se za ovaj nastup, uz mentorstvo Marka Jurića, pripremali gotovo godinu dana.

 

Bubnjari Udruge nastupili su u rekordnom broju, među njih 19 bilo je čak 9 novih članova

 

"Ovaj nastup je dokaz da je projekt pomlađivanja članstva, kojeg smo pokrenuli prošle godine, bio pun pogodak i kada se vidi s kolikom željom cure i dečki nastupaju i uživaju predstavljajući dio naše povijesti i tradicije na koju bi svaki Rabljanin trebao biti ponosan, straha za budućnost ove Udruge nema", kazao nam je tajnik Udruge rapskih samostreličara Luka Perčinić.

 

U sredini pobjednik turnira Josip Barčić, s desna drugoplasirani Nikola Perkić, a s lijeva Ivica Macolić s osvojenim trećim mjestom

 

Pobjednik turnira, Josip Barčić od strane Kneza Vladimira Dumića, nagrađen je zlatnim prstenom, poklonom Grada Raba. Drugoplasirani je Nikola Perkić kojemu je ovo bio prvi turnir na Rabu, a treće mjesto je osvojio Ivica Macolić, inače mentor novim streličarima.

 

Svakako treba istaknuti i to da su i ovaj turnir Udruge rapskih samostreličara povodom Dana Grada Raba svojim sudjelovanjem uveličali dragi prijatelji iz Grada podno Srđa - Dubrovački trombunjeri.

 

Čestitke svima, a poesbno pobjedniku Josipu Barčiću!

 

Plesna sekcija Udruge nastupila je u osvježenom sastavu s novim plesnim koregrafijama

Pročitano 1871 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia