logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

  • Imperial
Utorak, 29 Svibanj 2018 21:01

Svečana sjednica Učiteljskog vijeća povodom Dana škole OŠ Ivana Rabljanina Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Svečana sjednica Učiteljskog vijeća povodom Dana škole OŠ Ivana Rabljanina Rab Korištene fotografije iz objave na Facebook stranici Radio Raba

Čini se da je nazočnost Svečanoj sjednici Učiteljskog vijeća povodom Dana škole OŠ Ivana Rabljanina počela biti stvar prestiža na Rabu. Eto, čak se i gradonačelnik Nikola Grgurić unatoč obveznom putovanju potrudio doći i uveličati proslavu rapske škole. Iznenadio nas je nov i lijep izgled dvorane BIC-a, te prisniji i ugodniji raspored sjedenja u dvorani.

 

 

...najvažnija među svima su djeca, pametna, draga i talentirana, zbog njih i svi mi bivamo uspješni i bolji, svatko na svoj način. (Krešimir Bitković)

Po pozdravnom govoru ravnateljice škole Anamari Šarin, u kojem se svatko od nas može osjećati počašćenim i dobrodošlim, riječ su preuzeli zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić te potom i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić. I jedan i drugi sa sjetom su se prisjetili svojih školskih dana, razrednika i učitelja te onih kojih više nema među nama. Gradonačelnik je, u kratkom i odmjerenom govoru istaknuo i nekoliko informacija o ulaganju Grada Raba u školu. Naime, Grad Rab je jedini grad u županiji koji izdvaja vlastita sredstva za poboljšanje uvjeta školovanja i obnove škola.

 

Naime, na Rabu će se, kazao je Grgurić, energetski obnavljati sve 4 prijavljene škole. Osim škola u gradu i u Barbatu, u čijoj obnovi Grad Rab sudjeluje s iznosom od 417.852,00 kn, Grad je na sebe preuzeo financiranje energetske obnove PŠ Mundanije i PŠ Banjol i to s iznosom od cca 1.800.000,00 kn. Drugim riječima Grad Rab će u programu energetske obnove 4 školskih zgrada na otoku participirati s cca 2.200.000,00 kn.

Planira se i proširenje matične školske zgrade uz podizanje još jednog kata na prostoru na kojem se sada nalazi školsko parkiralište. U ovom trenutku projektira se idejno riješenje, iduće godine radit će se glavni projekt, a 2020. godine trebala bi krenuti i sama gradnja, pa se nadamo da će rapski učenici imati školovanje u jednoj smjeni i da neće kući dolaziti u ponoć nakon vanškolskih aktivnosti.

 

Gradonačelnik je zatim morao otići na trajekt, a nas je zabavio debatni tim koji je na izuzetno originalan, domišljat i informativni način predstavio školske uspjehe učenika škole te brojne suradnje. Ne smijemo zaboraviti uspješne nastupe školskog zbora, ženske školske klape te već nadaleko poznatog mladog pjevača Dina Guščića koje odlično vodi i vokalno usmjerava prof. Lući Vrtodušić.

 

Marta Puljar-Matić - učenica generacije

U kratkom rezimeu ovogodišnjih školskih uspjeha, o čemu smo podrobno izvješćivali na stranicama portala Rab Danas, pročitane su zahvale kako učiteljima tako i vanjskim suradnicima koji pomažu što sretnijem i ljepšem školovanju učenika. Posebne čestitke zavrijedila je Marta Puljar-Matić, učenica 8.a razreda, koja je na svečanoj sjednici proglašena učenicom generacije.

 

Uz mnogobrojne poznate valja izdvojiti i dogradonačelnika Denisa Deželjina, predsjednika GV Željka Perana, direktoricu TZ Raba Ivanu Matušan, pročelnika Zvonka Puljar-Matića, rapskog župnika mons. Mladena Mrakovčića...

Ove godine, nažalost, među uzvanicima nije mogao biti čovjek zbog čijih zasluga rapska djeca i dalje nižu uspjehe na natjecanjima Crvenog križa. Nema više mirnog, povučenog i nadasve dobrog Marijana Ribarića. Njegov odlazak je bolan i nenadoknadiv, a ne moram ni spominjati koliki je njegov doprinos i podrška bila u organizaciji plivačkog maratona za osobe s invaliditetom na Rabu.

 

Naposljetku, oprostite meni, zagrebačkom Rabljaninu što nisam popisao, popamtio i spomenuo baš sve divne ljude u ispunjenoj dvorani. No, najvažnija među svima su djeca, pametna, draga i talentirana, zbog njih i svi mi bivamo uspješni i bolji, svatko na svoj način.

 

  • Napisao: Krešimir Butković
Pročitano 2013 puta
Krešimir Butković

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia

 

Popularno

Novi oglasi

Gliser Elan
( / Auto, moto, nautika)

Gliser Elan

Ford Cmax 2016.g.
( / Auto, moto, nautika)

Ford Cmax 2016.g.

Održavanje nekretnina
( / Nekretnine, zemljišta i prostori)

Održavanje nekretnina

Posljednje teme s tužibabe

U nastavku dostavljam slijed dopisa koje sam slao komunalnom redaru, gradonačeln...
Prije 1 godinu 0 22019
Imate neki problem koji treba netko riješiti... Ne znate tko je nadležan za rješ...
Prije 3 godina 0 28390

Novo u imeniku

Web Arba

Obrt Web Arba od 2005. posluje na otoku. Bavi se servisom računala i računalne opreme, izradom…

Sea Kayak Croatia

Mala tvrtka za velike doživljaje na Jadranu!