logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 13 Lipanj 2018 05:52

Na Rajskoj plaži u Loparu svečano otvoren 7. Festival skulpture u pijesku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Na Rajskoj plaži u Loparu svečano otvoren 7. Festival skulpture u pijesku Foto: Ivica Hodak

Malenoj svečanosti službenog otvaranja sedmog po redu izdanja Festivala skulpture u pijesku na svjetski poznatoj Rajskoj plaži u Loparu, jučer je u prijepodnevnim satima, osim organizatora i sudionika Festivala, prisustvovao i veći broj gostiju, kupača koji su se zatekli na plaži, ali i učenika rapske osnovne škole kojima je otvaranje Festivala bilo lijepi povod za izlet do Lopara.

 

Treba reći da su se sudionici festivala, pet akademskih kipara i pet studenata zagrebačke Likovne akademije, zajedno s loparskim „komunalcima“, na plaži okupili nešto ranije kako bi pripremili mala pješčana brdašca iz kojih će u nekoliko idućih dana „niknuti“ atraktivne skulpture. I ove godine umjetnici – sudionici festivala, imaju zadanu temu - likove iz svima poznatog DreamWorksovog animiranog filma "Madagaskar".

 

Službeno je ovogodišnje sedmo izdanje festivala proglasio otvorenim načelnik Općine Lopar i saborski zastupnik Josip Borić. Pozdravivši najprije sve sudionike festivala, zahvalio je najzaslužnijima za njegovu izvrsnu organizaciju i trajanje; voditeljici, akademskoj kiparici Pauli Banić, inicijatoru i začetniku ovog festivala, akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću – Ataču, direktoru TZO Marinu Mušću i ravnateljici Centra za kulturu Lopar Tonki Kavran.

Poželio je skulptoricama i skulptorima da i ove godine budu ustrajni i da daju maksimum svoje umjetničke imaginacije i znanja, kako bi svojim skulpturama, kada u petak budu dovršene, nakratko dodatno uljepšali ovu, ionako jednu od najljepših pješčanih plaža ne samo na Jadranu.

 

A kada govorimo o sudionicima, odnosno natjecateljima, valja reći da su svoje skuplture jučer započeli stvarati; Adrian Marok – student, Lucija Jelić – studentica, Iva Mihanović – akademska kiparica, August Popijač – akademski kipar, Valentina Rašan – studentica, Martina Rzounek – studentica, Georgette Ivette Ponte – akademska kiparica, Sanjin Vinković – akademski kipar, Jelena Kašić – akademska kiparica i Petar Koši – student.

Pročitano 1956 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1