Home Vijesti Ministar turizma Gari Capelli kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića

Ministar turizma Gari Capelli kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića

0
Ministar turizma Gari Capelli kod gradonačelnika Raba Nikole Grgurića

Foto: Foto: Ivica Hodak & Petar Lupić

 

Ministar Capelli spomenuo je neke od poteza ministarstva koji bi trebali biti korisni za otoke, pa tako i mogućnost da tijekom idućih nekoliko godina dođe do znatno bolje međusobne prometne povezanosti otoka kao i povezanosti otoka s drugim destinacijama. Hrvatski otoci, kazao je Capelli, na kojima živi 125 tisuća stanovnika, ostvaruju značajnih 25% turističkog prometa, a to je podatak koji svakako treba biti prepoznat i u pripremi novog Zakona o otocima.

Rab danas oglas

 

U kontekstu novih perspektiva zdravstvenog turizma, ministar je spomenuo i skorašnje donašanje novog zakona o zdravstvenom osiguranju.  – Samo taj segment turističke ponude mogao bi, kazao je Capelli, Hrvatskoj omogućiti ostvarivanje prihoda od 14-15 milijardi Eura godišnje. 

 

Gradonačelnik Grgurić spomenuo je i važan Projekt uređenja plaža za koji je Grad dobio dvije lokacijske dozvole, i to za uređenje plaža Škver i Banova vila, a predana je i dokumentacija za ishođenje lokacijskih dozvola za plaže Padova 1, 2 i 3. Zahvalio je Ministarstvu na odobrenih 129.500,00 kuna za biciklističko – pješačku poučnu stazu „Rimski put“, a spomenuo je i 150.000,00 kojima će Ministarstva poljoprivrede financirati izradu Strategije razvoja turizma Grada Raba.

 

– S ponosom mogu reći da otokom vlada pozitivna investicijsko-poduzetnička klima i vjerujem, kazao je Grgurić, da će u narednom periodu, što će već za nekoliko godina biti vidljivo, Rab znatno napredovati kao turistička destinacija.

 

Ministar je na kraju rapskim čelnicima i turističkim djelatnicima Raba dao dvije preporuke. U daljnjem investiranju treba graditi smještajne objekte s najmanje 4 zvjezdice, te je kao dobar primjer naveo malološinjski hotel Bellevue koji je, dobivši preuređenjem dodatne zvjezdice, s prijašnjih 80, došao do više od 200 zaposlenih. Preporučio je također svojim rapskim kolegama i gradnju pansiona za smještaj zaposlenika u turizmu koji će stizati na otok.

 

Ministar Capelli je potom u društvu gradonačelnika Grgurića, njegovog zamjenika Denisa Deželjina, pročelnika Zvonka Puljara Matića i direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan, obilašao novoobnovljenu Donju ulicu, nakon čega su ga članovi Udruge rapskih samostreličara proveli prostorijama ove nadaleko poznate Udruge. U društvu rapskog vikara mons. Mladena Mrakovčića, ministar i njegovi domaćini posjetili su zatim prostor nekadašnjeg samostana sv. Ivana Evanđelista, razgledali zbirku sakralnih umjetnina župe Uznesenja Marijina u renesansnoj crkvi sv. Justine i podružili se s rapskim benediktinkama u prostoru samostana sv. Andrije.

Obilazak grada završio je gostovanjem na Radio Rabu i dolaskom do Ureda TZG Raba. Ministar se nakon posjeta Gradu Rabu uputio do loparske Rajske plaže gdje je u društvu zamjenika načelnika Općine Lopar Dominika Paparića, direktora TZO Lopara Marina Mušća i akademskog slikara Zlatka Kauzlarića Atača obišao skulptorsku radionicu na otvorenom i umjetnike koji sudjeluju na 7. Festivalu skulpture u Pijesku.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime