logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 15 Lipanj 2018 20:27

Na kraju školske godine rapski učenici bacili u more 1000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Na kraju školske godine rapski učenici bacili u more 1000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima Foto/Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

Zadnjeg dana školske godine, u petak 15. lipnja u jutarnjim satima, na Šetalištu fra Odorika Badurine, na potezu od kupališta Škver prema Samostanu sv. Eufemije, okupili su se učenici Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab kako bi zajedno s učiteljicama, učiteljima, ravnateljicom i stručnom službom škole bacili u more ni manje ni više nego 1.000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima. 

 

Glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima izradili su učenici 6-ih razreda zajedno sa učiteljicom Prirode Ivanom Maričić, voditeljicom projekta. Osim sa šetnice, glinene kugle učenici su bacili i s Eko broda kojeg je za potrebe ovog projekta Školi na raspolaganje dalo komunalno društvo Dundovo d.o.o..

 

Ovom količinom proizvedenih i u more bačenih kugli rapski bi učenici trebali pročistiti oko 1000 četvornih metara rapskog morskoga dna, a kako bi i znanstveno potvrdili njihov učinak, djelatnici NZZJZ PGŽ, Ispostave Rab analizirat će uzorak mora uzet prije i nakon bacanja kugli.

 

Događaj su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Raba Matko Krstačić, direktor komunalnog društva Dundovo d.o.o. Mladen Kuparić, predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ispostave Rab, a učenicima su u provedbi ovog hvale vrijednog Eko-projekta pomogli Turistička zajednica Grada Raba i djelatnici Efektivnih mikroorganizama originalna tehnologija Rijeka d.o.o. sa svojim savjetima i uputama.

Pročitano 2170 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia