Home Vijesti Na kraju školske godine rapski učenici bacili u more 1000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima

Na kraju školske godine rapski učenici bacili u more 1000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima

0
Na kraju školske godine rapski učenici bacili u more 1000 glinenih kugli s efektivnim mikroorganizmima

Foto: Foto/Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

Glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima izradili su učenici 6-ih razreda zajedno sa učiteljicom Prirode Ivanom Maričić, voditeljicom projekta. Osim sa šetnice, glinene kugle učenici su bacili i s Eko broda kojeg je za potrebe ovog projekta Školi na raspolaganje dalo komunalno društvo Dundovo d.o.o..

Rab danas oglas

 

Ovom količinom proizvedenih i u more bačenih kugli rapski bi učenici trebali pročistiti oko 1000 četvornih metara rapskog morskoga dna, a kako bi i znanstveno potvrdili njihov učinak, djelatnici NZZJZ PGŽ, Ispostave Rab analizirat će uzorak mora uzet prije i nakon bacanja kugli.

 

Događaj su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Raba Matko Krstačić, direktor komunalnog društva Dundovo d.o.o. Mladen Kuparić, predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, ispostave Rab, a učenicima su u provedbi ovog hvale vrijednog Eko-projekta pomogli Turistička zajednica Grada Raba i djelatnici Efektivnih mikroorganizama originalna tehnologija Rijeka d.o.o. sa svojim savjetima i uputama.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime