logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&photoset_id=72157692249907910&format=json&media=photos&per_page=150&api_key=5a41972a305e2b4a28e75c1f7043a033&nojsoncallback=1&extras=date_upload,date_taken,owner_name,original_format,last_update,tags,o_dims,views,media,path_alias,url_sq,url_t,url_s,url_m,url_o
Subota, 16 Lipanj 2018 22:10

Fotografije skulptura od vode i pijeska s Rajske plaže obišle svijet

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Fotografije skulptura od vode i pijeska s Rajske plaže obišle svijet Foto: Hrvoje Hodak

Proglašenjem pobjednika u kategorijama najbolje skulpure u pijesku i fotografije koja tematizira loparski pijesak, u petak 15. lipnja, u poslijepodnevnim satima, na jednoj od 100 najljepših plaža na svijetu po izboru CNN-a, loparskoj Rajskoj plaži, završio je sedmi po redu Internacionalni festival skulpture u pijesku - Lopar 2018.

Galerija slika

{gallery}https://www.flickr.com/photos/129324449@N05/sets/72157692249907910{/gallery}

 

Unatoč buri koja je za čitavog trajanja festivala uvelike otežavala rad mladim skulptorima, iz finog loparskog pijeska niknulo je 10 impresivnih skulptura tematski vezanih za DreamWorksov animirani hit "Madagaskar", a stručni žiri potpomognut s tri člana iz publike, najboljom je proglasio skulpturu "Žirafa" koju su zajednički oblikovale studentice Valentina Rašan i Iva Mihanović. Drugo mjesto odnio je pješčani Hypo - nilski konj u izvedbi Martine Rzounek i Jelene Kašić, dok su treći s "Pingvinima" bili Adrian Marok i Lucija Jelić.

 

 

U kategoriji fotografija na temu loparskog pijeska, prvonagrađeni je Antonio Ivčić, drugo mjesto pripalo je Mariji Kordić, a treće Draženu Kaspreku.

 

 

U ime organizatora direktor Ureda TZO Lopara Marin Mušćo zahvalio se najprije svim umjetnicima na velikom trudu pri izradi i dovršetku ovih prekrasnih skulptura, zatim najzaslužnijima za izvrsnu organizaciju festivala; voditeljici, akademskoj kiparici Pauli Banić, njegovom inicijatoru i začetniku, akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću – Ataču, ravnateljici Centra za kulturu Lopar Tonki Kavran, Općini Lopar i Primorsko goranskoj županiji, te djelatnicima Komunalnog društva "Vrutak" i ugostiteljskog objekta "Murva" koji su uvijek bili pri ruci svim sudionicima festivala.

 

 

I ovaj sedmi Festival skulpture u pijesku, unatoč vremenskim poteškoćama, uspješno je priveden kraju, a Lopar kao destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, na najbolji je mogući način dodatno promoviran brojnim posjetama festivalu, ali i tisućama fotografija koje su putem društvenih mreža obišle i još uvijek obilaze cijeli svijet.

 

Pročitano 3600 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia