Home Vijesti U Loparu proglašenjem najbolje i najinventivnije spravljenih jela završio KRUMPIRFEST 2018

U Loparu proglašenjem najbolje i najinventivnije spravljenih jela završio KRUMPIRFEST 2018

0
U Loparu proglašenjem najbolje i najinventivnije spravljenih jela završio KRUMPIRFEST 2018

Foto: Foto: PETAR LUPIĆ

 Fotografije: Petar Lupić i TZO Lopar

 

Loparski krumpir, kazao nam je direktor TZO Lpara Marin Mušćo, namirnica je koja je othranila mnoge generacije, ne samo Loparana i ostalih žitelja otoka Raba, već i žitelja cijelog Primorja, i to od Jablanca pa sve do Rijeke, a njegov cvijet, uz cvijet rajčice, domaćeg loparskog pumidora, nalazi se danas u grbu Općine Lopar.

Rab danas oglas

 

U ocjenjivanju pripravljenih jela sudjelovao je i član žirija poznatog televizijskog gastro showa “Masterchef”, g. Radovan Marčić, a prvo je mjesto za najbolje spremljeno tradicionalno jelo osvojio Ugostiteljski objekt “Feral”. Za najinventivnije jelo nagrađen je Ugostiteljski objekt “Stella”.

 

Plakete su uručene prigodom završne fešte Krumpirfesta na Rajskoj plaži gdje su i kulinarski majstori Imperiala d.d. managed by Valamar prezentirali vlastitu gastronomsku ponudu jela na temu loparskog krumpira. Brojni posjetitelji osim u jelima i predivnom ambijentu Rajske plaže, mogli su uživati i u natjecanjima u guljenju i nošenju krumpira, dok je za glazbeni dio večeri bio zadužen Trio Family iz Novog Vinodolskog.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime